Söndagen den 21 Juni.

🌼 🍓Annandag Midsommar! 🌼 🍓

Vaknade före sju så jag tog på mig kläderna innan hemtjänsten ringde på och kom in. Nu har jag ställt klockradion på klockan sju i stället för halv åtta.

Fick tjata på Bertil så han åt upp yoghurten. Han behöver den. Sedan så kämpade vi med att förflytta honom till ullstolen. Till sist så hamnade han där. Han satt och slumrade. När jag skulle iväg med Ann till stadsparken så fick jag väcka honom och förklara att nu åker jag.

Hemtjänsten skulle komma vid elvatiden och det gjorde de också för att lägga honom.

Jag och Anni hade en trevlig stund i parken ihop med likasinnade. Vädret hotade med regn men det uteblev vilket jag är tacksam för.

I dag var vi lite lata.
Olika stora. Dalmatiner och chivava.

På hemvägen stannade jag till på Lidl och handlade lite. Missan mötte oss vid hemkomsten. Hon ville följa med in. Bertil låg när jag kom hem och jag störde honom inte utan satte mig i soffan efter att ha plockat i varorna jag köpt. Anni somnade bredvid mig.

Så kan man också ligga.

Halv två larmade jag hemtjänsten för Bertil ville inte ligga längre. Han hade legat sedan klockan sex sa han. Han var glad att komma upp. Under tiden de hjälpte Bertil så ringde en vän från norra Sverige. Å, vad jag tycker det är roligt att prata med er norrlänningar. Nu vet jag att det arbetar en Orvar i Svensbyn. Hoppas han är lika effektiv som vår.

Värmde pannkakor till Bertil och mig. Det var gott. Sedan gick jag in och tittade på ”Ett fall för Vera”. När det var slut så satte jag på Ole Ingvars och såg på resten av det programmet. Bertil uppskattade det också, det syntes.

När programmet var slut så började jag med maten. Stekt fläskkött med gräddsås och potatis. Kände mig riktigt glad och till och med nynnade på Ole Ingvars låtar. Tror jag ska se mycket mer av dem. Det gör mig gott.

Efter maten så åt vi jordgubbar med grädde. Jag gav 54 kronor för en liter på Lidl. De var förpackade i svenska kartonger men vet inte om de var svenska. Hellre fria än fälla. De var goda i alla fall.

Jag sparade lite jordgubbar till kvällen som jag kalasade på när Bertil lagt sig. Alla gubbarna var fina och goda.

Satte mig och såg på en polisserie men hade svårt att hålla mig vaken. Satte på radion och slumrade lite. Nu är det snart dags för sängen.

juni 21, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply