Måndagen den 22 Juni.

En lite filmsnutt från i går.

Det var mulet i dag. Framåt kvällen så kom solen fram lite. Jag laddade en tvättmaskin innan vi åt frukost och hängde ut för att torka men fick ta in tvätten och köra handdukarna i torktumlaren. Det kom några små regnstänk. Asfalten blev våt men inte mycket mer.

Jag fick tjata på Bertil i dag för att han skulle äta upp yoghurten och knäckebrödet till frukost. Han satt och somnade i rullstolen ett tag innan hemtjänsten kom och lade honom vid elva-tiden.

Jag hade tänkt att baka bullar idag men kände inte för det. Har ett par påsar med bullar kvar i frysen. Får se om lusten faller på i morgon. Tittade färdigt på polisserien från i går.

Värmde kött och potatis som vi fick över igår när Bertil vaknade. Han ville inte ha mycket av det. Det är svårt att få honom att äta. Anni blev desto gladare.

Men när jag serverade fläskpannkaka till kvällen så slevade han i sig och drack upp mjölken jag hällt upp åt honom. Men jag kan ju inte ge honom pannkaka hela veckan, eller?

Lyckade flytta honom till ullstolen efter maten. Det är olika hur lätt eller svårt det är. I dag gick det lätt. Hemtjänsten hade det lättare i dag också med att få honom ur sängen. Jag sa till dem att de får ta kontakt med arbetsterapeuten om en sjuksäng om de tycker att det är nödvändigt. Det är ju deras arbetsplats det handlar om.

När ”Lotta på Liseberg” började så gick jag in till Bertil som legat nästan en timma. Han var vaken och jag satte på TV:n till honom. Hoppas att han somnar till programmet.

juni 22, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply