Tisdagen den 23 Juni.

Var uppe tidigt och tittade på TV. Gick och lade mig igen och var gör trött klockan sju när klockradion gick igång. Men när vi ätit frukost så lade jag mig igen och sov en timma. Bertil satt kvar vid köksbordet.

Morgonen var fin men sedan mulnade det på lite. På eftermiddagen så kom solen tillbaka med en klarblå himmel.

Jag tog ut grästrimmern och gick loss på kanterna. Men efter en stund så tog tråden slut. Försökte ta loss den tomma rullen men misslyckades totalt. Googlade men hittade ingenstans hur man gjorde. Tittade över ölandstoken efter grannen men de var inte hemma.

När Bertil fått hjälp att lägga sig så åkte jag till Maxi och handlade. Tog med grästrimmern och stannade till på Granngården. Frågade i kassan om de hade trådrullar? Där borta längst upp, fick jag till svar. Är det det som är service? Gick bort dit. Där stod ett par som var i begrepp att köpa en trimmer. Kom i samspråkade dem. De kunde inte heller ta bort den tomma rullen men hittade en förpackning om tre rullar som jag tog med till kassan. Där hjälpte tjejen mig att byta rulle. Skit enkelt om man bara visste hur man skulle göra. Fortsatte sedan till Maxi.

Grannens dotter med dotter hade varit hos sin sjuka far /morfar. Pratade med dem en stund. De är alltid så trevliga och gulliga. Deras far/morfar är riktigt dålig och vi beklagade oss ett tag.

Hemtjänsten kom och plockade upp Bertil. Jag värmde oss ett pat bitar ugnspannkaka från igår. Det åt Bertil med god aptit. Sedan lade jag mig på soffan en stund och blundade. Skönt. Låg tills det var dags för mat. Hade tagit upp ett par bitar torskrygg och tinat. Nu panerade jag dem och stekte. Åt dessa till kokt potatis och sås. Gott. Bertil åt upp alltihop på tallriken.

Frågade Bertil om han ville gå ut. Det ville han så jag körde ut rullstolen . Hade vevat ut markisen och fäst i benen. Den får vara så inatt. Gav Bertil en glass. Sedan blev vi sittande där till hemtjänsten kom lite över sju.

Det var inte lätt att köra in rullstolen med en som håller emot i bord och stolar. Han är svår att kommunicera med. Jag lämnade över honom till hemtjänsten och satte mig under markisen igen.

Tidigare så ringde sjukgymnasten och sa att hon hittat en eldriven rullstol som vi kunde få ha tre veckor. Då blev jag alldeles ställd. Tänkte att det blir trångt i garaget med både dubbelsäng och eldriven rullstol där. Bestämde att vi väntar till nästa vecka att bestämma detta. Får se hur det blir med sjuksäng först.

Solen värmde gott och jag satt ute tills ”Allsång på skansen” började. Lottas allsång i går var riktigt bra. Nu så får jag se hur det går för Sanna.

Vilken klänning. Whow!

juni 23, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply