Onsdagen den 24 Juni.

Hörde på radio Kalmar att det är spansk sommar i Sverige nu? Varmt är det. Redan i morse så var det varmt.

Satt med öppen köksdörr när vi åt frukosten. Sedan tog jag mig en liten lur på ca en timma i sängen. Men kunde inte riktigt koppla av. Så jag putsade fönstren som vätter mot skogen. De var hemska. Kunde knappt se ut genom dem. Regn och frömjöl från tallarna har gjort sitt. De var inte putsade senan förra sommaren. Nu så känns det bra.

När Bertil lagt sig med öppet fönster och takfläkten igång, så tog jag en fika paus på altanen under markisen. Anni fick en pinne med bacon på. Med den var hon nöjd.

Missan kom förbi med något i munnen. Hon sprang fram och tillbaka på altanen. Trodde först att det var en mus hon hade i munnen men såg sedan att det var en pippi. Gillar inte hennes val av byte men vad ska jag göra? När jag böjde mig och tittade bakom soffan så morrade hon och försvann. Hann inte ta ifrån henne bytet.

Träffade på granndottern på gatan med sin hund Malte. Nu så släppte vi ihop honom och Anni. Tycke uppstod med en gång. Malte, en fem månaders labrador som är van att leka med en lika stor hund var lite burdus men Anni verkade inte ta illa upp. De fick busa en stund medan vi mattar pratade lite.

Hemtjänsten kom och tog upp Bertil jag gav honom en bit micrad ugnspannkaka men rårörda lingon som han satte i sig.

Det var varmt i köket och jag hämtade en fläkt som jag satte på diskbänken. Det hjälpte inte mycket men har inget bättre att komma med.

Flyttade den till fönstret. Det var närmare köksbordet.

Där fläktade den skönt. Vi köpte fläkten när det hade blivit vattenskada i duschrummet för ett par år sedan. Då stod den på ett par timmar varje dag medan vi var i Spanien. Det torkade upp bra innan snickaren kom och tog itu med att göra duschrummet fint igen.

Jag har pratat med sonen i dag och han kommer hit ett par dagar på sin semester om ca två veckor och hjälper till att röja i garaget mm. Nu slipper jag tänka på det och kan slappna av lite.

Kokte potatis som jag sedan stekte ihop med lök och prinskorv. Bertil åt bra. Frågade om han ville ha en glass efter. Det ville han inte. Men jag gav honom en i alla fall och han åt upp den.

På fråga om han ville sitta i ullstolen så svarade han ja det skulle vara skönt. Vi lyckades förflytta honom dit. Tog med fläkten.

Där stod den bra.

I natt så får sovrumsfönstret vara på glänt och takfläkten på

juni 24, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply