Torsdagen den 25 Juni.

Sov till klockan sju när klockradion gick igång. Hemtjänsten kom lite senare och duschade Bertil . Lade fram shorts och en tunn Y-skirt i dag. Stödstrumporna slipper han inte, tyvärr.

Efter frukosten så bestämde jag mig för att skjuta på ”nappen”. Satte i stället igång med bullbak. Stängde köksdörren och det var en behaglig temperatur i köket under baket.

På jäsning.

Läste av vattenmätaren och skickade in via nätet. Förra gången jag gjorde det så vände jag siffrorna och fick ett telefonsamtal. Mannen som ringde förstod att jag gjort fel och var hygglig och hörde av sig. I dag så blev det rätt.

Blir lite förvånad hur många på FB som går på dessa inlägg som bara är till för att, ja vad då? ”Jag tror att de flesta känner mig..”. Undrar vem som drar igång dessa. Jag bryr min inte om dem utan skrollar ner. Det finns så mycket roligare att läsa där.

När bullbaket var klart så fick Bertil några bullar innan han hjälptes till vila. Hemtjänsten tyckte det doftade gott men avböjde att ta var sin bulle. De får inte det. Vet inte om det beror på Coronan eller andra orsaker. Synd om dem.

Första plåten klar.

När Bertil läget sig så gick jag ut till altanen och drack kaffe med nybakade vaniljbullar. Jättegott

Smarrigt.

Sedan så lade jag mig i badenbaden för att ta igen den förlorade nappen. Men jag somnade aldrig utan bara slappade och lyssnade på radion som stod inne på hög volym.

Anni skulle naturligtvis ligga i knät. Men gick ner efter ett tag för det blev för varmt. Jag tyckte också det blev varmt med en hund i knät. Tittade åt sidan och fick syn på Missan som hade lagt sig i en stol bredvid. Bra att hon är hemma och vilar.

Skönt.
Gosigt!

Gick in när Bertil kom upp. Frågade om han ville ha en bulle till men det ville han inte. Ett glas saft tackade han däremot inte nej till vilket var bra. Han behöver dricka när det är så varmt. Tyckte det var skönast för honom att stanna inne i dag också.

Packade ner bullarna och frös dem. Sparade ett par till kvälllen. Gick in till granne med en påse bullar och lade dem på fönsterblecket (i skuggan) för de var inte hemma tycker att de ska ha dessa för all hjälp jag får.

I kväll så åt vi bara ärtor med fläsk. Det blev inga pannkakor. Vi blev nöjda ändå. Lite mjöl till att dricka smakade gott.

Förflyttade Bertil till ullstolen ganska lätt i väntan på hemtjänsten. Det är mycket som rör sig om ”när hemtjänsten kommer”.

Efter att Bertil lagt sig så gick jag ut.blommorna behövde vattnas. Sedan behövde jag kaffe och bullar. Innan jag gick in så klippte jag vissna blommor. Slog en mygga som tänkte tanka på mig.

juni 25, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply