Lördagen den 27 Juni.

I dag var hemtjänsten sena. Bertil hade misslyckats och de fick duscha honom. Det är ledsamt att se honom sittande och bli duschad av killarna. Det syns att han inte känner sig bekväm med situationen. Tur att det finns skydd i sängen så att inte lakanen behöver bytas. Men sedan får jag göra iordning efter dem i badrummet. De tror nog att de har fixat allt men (ursäkt) två killar kan inte göra en garvad kvinna nöjd.

Vi satt sedan och åt frukost med köksdörren på vid gavel. Ännu en högsommardagar. Melodikrysset löste jag som vanligt med lite Google.

När hemtjänsten kom för att lägga Bertil så tyckte han att de var tidiga. Men jag fick honom på andra tankar. När jag sedan tittade till honom såsom han gott.

Jag fixade kaffe med bullar till mig som jag drack på altanen under markisen. Två timmar gick fort och Bertil kom upp igen. Han fick lite att äta. Vi misslyckades att flytta honom till ullstolen så han fick sitta kvar i rullstolen. Satte på ”Moraeus med mera” från igår och det gillade han. Det syntes på honom. Jag såg det inte igår utan tittade i dag i stället. När det var slut så satte jag på ”Dolly Parton 50 år” och gick ut i köket för att göra mat. Hade hittat ett recept på FB som jag tycket såg gott ut. Bertil kom efter mig. Dolly var inget för honom.

Fisk i krämig sås.

Kokt fisk i cream fraice, mjöl, lök, kaviar och en del kryddor. Jag tyckte det var gott men det tyckte inte Bertil för han åt inte mycket. Blir så trött på att laga mat som inte äts.

Jag gick ut och satte mig på altanen en stund.

Fin utsikt.

När jag gick in igen så hade Bertil ätit upp allt på tallriken. Bra, för han behöver mat och näring. Som dessert så fick vi var sin glass. Gott.

Den här gången så lyckades vi flytta Bertil till ullstolen. Jag satte på Ole Ivars. Sist så såg bara Bertil slutet på den en och en halv långa sändningen. Avslutade med en snutt från youtube.

Dom är för bra!

Klockan blev bortåt halv sex och jag hade inte sett Missan sedan hon gick ut i morse. Så jag gick till tomtgränsen och visslade på henne. Såg något som rörde sig och så kom hon. Hon var inte långt bort. Frågade om hon ville ha fisk. Då följde hon med mig in i köket där hon fick kokt torsk serverad. Undrar om hon varit bakom tomten hela dagen. Det är ju lite svalare där i skuggan. När hon ätit upp fisken så gick hon in i badrummet och drack vatten ur sin skål som står där sedan försvann hon ut igen.

När hemtjänsten lagt Bertil gick jag in för att säga ”God natt” till honom. Frågade hur det var. Han tyckte inte det var bra. Kunde inte förklara riktigt vad han menade. Men tror han menade hela situationen. Förstår honom.

Såg en film om ”Frida en trotjänarinna”. Hon fick sitt egna hem vid 86 års ålder. Fruktansvärt tragiskt.

På TV sa de att det kan komma mycket regn i morgon så jag tog in alla dynor och vevade in markisen.

juni 27, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply