Söndagen den 28 Juni.

När klockan var lite över nio i går kväll gick jag ut och visslade på Missan. Hon var bara ett par meter ner i skogen och kom på en gång. Hon följde med in och fick lite fisk. Tycker inte unga damer ska vara ute om nätterna så jag stängde dörren.

I morse var det lika varmt som de senaste dagarna. Inga moln i sikte, tyvärr. Frukosten smakade gott. Och sedan hade jag tänkt att Bertil skulle sitta i ullstolen när jag skulle till stadsparken. Men vi lyckades inte flytta honom dit så han fick sitta kvar i rullstolen.

Jag lämnade Bertil i köket när Anni och jag åkte till hundträffen i stadsparken. Lite oroligt. Hur skulle han klara detta utan att fastna någonstans med rullstolen. Men släppte tanken.

Vi var inte så många som träffades i dag. Beror nog på värmen. Vi gick runt lite innan vi släppte våra hundar. Vi samlas på en gräsyta med uppsikt åt alla håll. För om det kommer folk så måste vi koppla dem. De får inte vara lösa i stadsparken. I dag var det ovanligt många frisbygolfare i farten. Det är korgar utplacerade lite här och där. Vi får flytta på oss så de kan utöva sin sport. Vi avslutade med bad i pölen men Anni höll sigundan.

På tisdag ska två entusiaster från den nybildade föreningen träffa en ”gubbe” från kommunen angående hundrastgård i parken. Ska bli spännande att höra hur det gått nästa söndag. Föreningen är lovad en rastgård men frågan är var den ska placeras. Vi har ju vissa önskemål. Realistiska sådana.

När jag kom hem så pratade jag med grannens dotter och Anni busade med Malte en stund innan jag gick in. Bertil låg i sängen. Jag bytte om och tog på mig lite mindre kläder. Stödstrumporna åkte av fastän de är viktiga.

När killarna från hemtjänsten kom så så de att Bertil suttit i köket när de kom för att lägga honom. Så det hade ju gått bra att lämna honom. Den ena killen sa att det låg en orm på uppfarten. Det var Missan som dragit hem en leksak. Nu så var inte leksaken rolig längre. Den rörde ju inte på sig.

Innan Bertil vaknade så hade jag gjort en äppelpaj och marsansås som vi åt när han kom upp. Gott i gott gott. Det mulnade på och solen försvann men inget regn.

Eftermiddagen förflöt i lugn takt. Väntade på regn men himlen blev bara lite grå. Jag gjorde oss ett par äggmackor med kaviar på som vi åt i kväll. Bertil fick lite paj och marsansås efter. Allt gick ner.

När Bertil blivit omhändertagen och lagd så åt jag resten av pajen och drack lie kaffe till.

Jag såg på TV i kväll IGEN. Vid nio gick jag ut för att vissla på Missan. Men när jag kom ut så såg jag att blommorna behövde vatten akut. Medan jag vattnade dem så kom Missan in. Hon hann tanka och gå ut igen innan jag var färdig med vattnandet. Men då frågade jag henne om hon inte ville ha fisk? Då kom hon in igen och dörren stängdes.

Ska se lite mer på TV innan jag lägger mig. Väntar fortfarande på regn.

juni 28, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply