Månaden den 29 Juni.

I natt så fick vi sova med stängt fönster. Missan stökade runt i går kväll, med persiennen som hänger innanför fönstret. Välte blomkrukor och lampa. Tror hon ville ta sig ut genom glipan. Nu så sov vi gott men stängt fönster.

Jag gick upp och duschade innan hemtjänsten kom och duschade Bertil. Sedan åt vi frukost. Undrar om hemtjänsten är läskunnig? Har märkt upp korgen med ”Bara plast” för att då kan jag kasta detta i återvinningen för plast. Fick tipset av en hemtjänstarbetare. Soptunnan blir full i alla fall.

Papper bland plasten, inte första gången heller.

Tvättade handdukarna efter att Bertil duschat. Men kunde inte hänga ut dem i dag utan det fick bli tumlaren i stället. Nattens regn fuktade bara den nya regnmätaren, tyvärr.

När Bertil lagt sig så åkte jag till Maxi och handlade. De sålde jordgubbar utanför. De kostade 60 kronor litern. Två liter för 100 kronor. När jag handlat färdigt så köpte jag två liter.

Mer råge går inte att få.

Så när Bertil kom upp så åt vi jordgubbar med vispad grädde. Gott. Sedan hände inte så mycket förrän det var dags för mat. Fläskpannkaka med rårörda lingon.

Höga berg och djupa dalar i dagens pannkaka.

Den smakade gott i alla fall. Bertil åt nästan två rejäla bitar. Stackars Anni fick bara en bråkdel av resterna.

Jag har återskapat uteplatsen med markis och dynor. Regnet kom ju aldrig och jag tror inte det kommer heller. Regnet i molnen som kommer från väster tar slut innan de når vår kust.

Mysigare så.

När vi ätit så tittade vi på TV. Ute var det grått men varmt. Köksdörren stå öppen tills Missan kommer in. Sedan stänger jag. Nu äter jag jordgubbar utan grädde och dricker saft. Gott.

juni 29, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply