Tisdagen den 30 Juni.

Det var fuktigt på marken i morse. Typiskt, när jag hade markisen och dynorna ute. Men de blir inte våta, kanske lite fuktiga. Senare på dagen så kom det lite mer regn och sedan klarnade det upp.

När jag släppte ut Missan som varit inne på förmiddagen så gick hon direkt till soffan på altanen och lade sig.

Där sover hon gott.

När hemtjänsten lagt Bertil passade jag på att dricka en kopp kaffe till ett par bullar. Såg ett avsnitt av McLauds döttrar. Inget bra avslut på det avsnittet. Får se hur det utvecklar sig i morgon.

När Bertil kom upp igen så vispade jag grädde och snoppade jordgubbarna som var kvar. Dessa åt vi sedan. Plötsligt tog vinden i och himlen var mörk åt öster. Visste inte hur jag skulle göra. Veva in men då måste jag släppa stödbenen eller ha is i magen och låta markisen vara utvevad? Jag vevade in snabbt som attan och det gick bra. Lade in dynorna i förrådet. Det kom några droppar regn men sedan blev det inte mer. Missan fick söka sig en annan plats att vila på.

I går så köpte jag ett storpack med fläskkarré på Maxi. I dag så öppnade jag detta. Frös tre påsar med två bitar i varje och stekte två till oss i dag. Kokte potatis och gjorde sås. Tyvärr var grädden slut men den blev god ändå. Bertil åt upp allt. Bra.

När vi satt oss i rummet framför TV:n så började det regna. Det öste ner. Missan var ute och jag öppnade ytterdörren och ropade på henne. Hon kom in som en blixt från husbilens underrede och in genom dörren.

Kom på att två takluckor på husbilen stod lite öppna. Gick dit och stängde dem. Det hade inte regnar in.

Senare så såg jag att det kommit 10 mm regn. Nu är klockan snart åtta och det regnar fortfarande.

När ”Allsång på skansen” börjar så ska jag se om Bertil sover. Är han vaken så sätter jag på TV:n. Annars får han se programmet i morgon.

Bertil var vaken och nu är TV:n på i sovrummet.

En utslagen kisse.

juni 30, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply