Torsdagen den 2 Juli.

Inte mycket nytt att komma med i dag. Sjuksäng är beställd tills i morgon eftermiddag. Den ska stå i vardagsrummet. Knasig placering men hemtjänsten klarar inte sitt jobb utan den och lyften. På onsdag hoppas jag vi kan flytta den till sovrummet då vi, sonen och jag, röjt i garaget så dubbelsängen får plats där.

Bertil ska få sin rullstol utbytt till en med högre rygg och som går att luta ryggstödet på. En sådan ville jag att han skulle få förut men då gick det inte. Det var därför jag köpte ullfotöljen som han nu inte kan använda eftersom förflyttningen dit inte fungerar. Men nu får väl Anni, Missan och jag slåss om den.

Anni var först.
Förloraren i dag.

Jag får hjälpa honom att äta för han har svårt att använda skeden. Han klagar över att det är svårt att svälja. Det går fort utför nu.

I kväll så åt han opp ärtsoppa med fläsk alldeles själv. Jag blev förvånad. Ett sugrör i glaset underlättar för honom men jag får se till att det stoppas i glaset.

I kväll var han inte lika borta och trött som i går kväll. Men han ville gärna lägga sig när hemtjänsten kom. De har lagt Bertil till vila två gånger under dagen. Han behöver nog dessa vilostunder.

Maskerad i Bolnuevo.

juli 2, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply