Fredagen den 3 Juli.

Jag började dagen med en skön dusch. Sedan kom hemtjänsten. Ardita använde inte lyften i dag och det gick bra att få upp Bertil ändå. Vi åt frukost. Bertil åt hälften av yoghurten själv sedan hjälpte jag till med resten.

Transportfordon ringde och frågande om de kunde komma med sjuksängen om en timma och det tyckte jag lät bra. Så klockan tio kom de och plockade ihop den i vardagsrummet.

Sängen på plats.

Hemtjänsten kom och lade Bertil för vila. Han somnade med en gång. Jag vilade lite i dubbelsängen ihop med Anni. Svärdottern ringde och vi pratade en stund. Hon är lite insatt i sjukvård och hur det fungerar runt det. Hennes mamma avled i cancer för några år sedan och det var inte länge sedan hennes pappa också avled. Bägge hade mycket sjukvård på slutat så hon är insatt.

När Bertil kom upp igen så serverade jag värmd ugnspannkaka som han åt själv. Han verkade lite piggare i dag. Han har suttit i rullstolen och förflyttat sig lite. Inte som i går då han bara höll på att tippa framåt.

Jag har satt Orvar i arbete i dag. Han har haft några dagars vila medan det har regnat.

Trotjänaren Orvar i arbete. Benen till markisen ligger på marken.

När det blev dags för mat så gjorde jag klyftpotatis i ugnen med kebabspett på toppen. Gott tyckte även Bertil som fick i sig allt själv.

Sedan blev det lite TV innan hemtjänsten kom och tog hand om Bertils kvällsbestyr innan sänggåendet.även nu så gick det bra med tournern. Han somnade fort fastän jag tittade på TV.

Jag tog mig en glass. Tog ju ingen efter maten. Nu ska jag se på ”Moreau med mera”. Får se i kväll om Bertil sover hela kvällen medan jag ser på TV. Det dröjer till på onsdag innan vi kan flytta in sängen i sovrummet och han kan få ett eget sovrum. Då ska Anni och jag sova i husbilen till att börja med. Kanske gör Missan oss sällskap.

juli 3, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply