Söndagen den 5 Juli.

Vaknade av klockradion klockan sju. Längtar efter att få vakna av mig själv. Gick upp när hemtjänsten kom strax för halv åtta. Fixade frukost åt Bertil och mig. Bertil hade svårt att sitta upp. Han ville tippa framåt. Fick i honom yoghurt med müsli ändå. Då blev han lite stadigare i kroppen.

När jag sedan skulle ge mig iväg till stadsparken så var han trött igen. Hemtjänsten skulle komma om ca en kvart så jag åkte iväg medan han satt vid köksbordet.

I dag var vi inte så många. Bara 8 hundar men de hade roligt ändå. Promenerade först en bit sedan fick de busa på tennisplan för den var ledig i dag. De här utflykterna är min räddning.

I dag var det en vippet som inte var så gammal som var med.

När jag kom hem så låg Bertil i sängen och sov. Jag trodde hemtjänsten lagt Bertil vid tiotiden men fick veta sedan när de kom att de lagt honom kvart i elva. Så jag väntade mig att de skulle komma och ta upp honom vid tolv men de kom inte förrän efter ett. Då hade jag gjort en liten äppelpaj (hade ett äpple kvar) och marsansås. Hade börjat ge Bertil paj i sängen när hemtjänsten kom. I kylen stod en liter jordgubbar som jag hade planerar att äta till lunch i dag men hade totalt glömt av det. Mitt huvud börjar bli rörigt nu.

Eftermiddagen försvann ganska fort och det blev tid för mat. Hittade en kycklingryta i frysen som jag lagade till i micron och kokte potatis. Sedan åt vi jordgubbar och grädde efter. Gott. Bertil åt ordentligt i kväll.

Satt sedan i rummet till hemtjänsten kom och lade Bertil. Han somnade direkt och jag satt och tittade på TV medan han sov.

Det känns som om huset är invaderat av hemtjänsten. Visst jag är glad att de kommer och tar hand om Bertil men jag har inget privatliv längre. Det var bättre förr.

Den gamla goda tiden.

juli 5, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply