Måndagen den 6 Juli.

Dagen började som vanligt. Bertil fick sin dusch och jag fick fixa min själv.

De ringde från Hälsocentralen angående hemsjukvård som jag begärt. Det var besvärligt som tusan. Vårdplanering via video. Jag sa att de får ha planering utan mig för jag orkar inte mer.

Vi åt lite vid lunch. Bertil lades igen. Åsa arbetsterapeuten ringde och sa att komfortrullstolen skulle komma vid tre i eftermiddag. Sedan ringde biståndshanläggaren. Jag hade sökt henne tidigare i dag angående boende. Nu så sa hon att Bertil hade fått plats på ett korttidsboende. Där skulle han få vara tills ett permanent boende blir ordnat.

Nu går det undan. Han måste vara där före två i morgon. Jag blev helt förvirrad. Mycket att ordna med.

Arbetsterapeuten kom samtidigt son hemtjänsten vid tre. Då så ställdes rullstolen in för att passa Bertil. Det såg ut som om han inte gillade läget alls. Vet inte vad han tänker och tycker.

Jag ringde till korttidsboendet för att veta vad Bertil ska ha med sig till boendet. Skulle vilja ha mer information. Tjejen jag pratade med var trevlig och jag fick den informationen jag ville ha. Hon sa att det var bäst om Bertil kom strax efter två. Olika information från två håll. Ringde sedan till färdtjänst och beställde resa för Bertil.

Nu vet jag inte vad jag tycker om detta. Men samtidigt så orkar jag inte ha det så här längre. Det är meningen att han ska vara på detta korttidsboende tills han kan flytta till permanent boende. Så nu flyttar han hemifrån för gott. Tragiskt att det ska sluta på det här viset.

Gjorde en fläskpannkaka i ugnen i kväll. Vet att han tycker om den med rårörda lingon till.

Några år sedan.

juli 6, 2020 · Anitha · One Comment
Posted in: Hemma

One Response

  1. Carina Sjödin Jernberg - juli 7, 2020

    Tänker på er läser din blogg lider med er och fy vilket jobb. Hoppas det blir bättre när du får vila lite och slappna av lite ta husbilen en liten tur. Kram

Leave a Reply