Fredagen den 10 Juli.

Vaknade alldeles för tidigt. Låg kvar och försökte somna om med radion svagt på men icke. Det gick inte att sova mer. Gick upp och åt frukost. Tvättade tre maskiner med tvätt och hängde ut. Det skulle vara fint i dag men regna framåt kvällen.

Ringde till Piteå och pratade bort en stund med en kär vän. Hon vet vad jag går igenom. Hade tänkt att jag skulle klara av att prata men rösten försvann ibland.

Sedan tog Anni och jag en promenad på den gamla Rudabanan. Det var ett tag sedan vi gick där.

Mycket dofter längst med dikena.
Nu har vassen vuxit ordentligt.

När vi kom hem efter ca en halv timma så fick Anni vara hemma och jag åkte till Maxi. Jag körde förbi ställplatsen i hamnen och det såg ut att vara fullt där.

Köpte jordgubbar, grillade revben samt lite sallad i sallladsbaren. åt jordgubbar med grädde när jag kom hem. Såg ett avsnitt av Poldark.

När avsnittet var slut så började tankarna snurra så jag satte igång med att dammsuga två rum uppe. Sedan kunde jag inte vänta längre utan ringde till Safiren, där Bertil är. Den jag pratade med sa att det går bra. Han pratar inte så mycket men svarar på tilltal. Ibland så har han egen vilja om han vill gå upp eller lägga sig. Han visar inte att han känner sig vilsen eller saknar hemmet. Det är ju bra. Då har han inte ont av att vara där och jag behöver inte ha dåligt samvete. Jag vet ju att de tar väl hand om honom.

Bäddade med de nytvättade lakanen i husbilen. Jonny har ju sovit där i två nätter. Nu så är husbilen klar för avfärd. Men vart ska jag åka och kommer jag att njuta av det? Lugnar mig nog lite. Samtidigt så skulle det vara skönt att komma iväg någonstans. Öland ligger inte långt bort, bara sju mil.

Lånad bild från Google.

Min käre lillebror ringde och vi pratade rätt länge. Bra att ha honom. Han bor i Motala så vi träffas inte varje dag. Tänk att den retstickan kunde bli så bra som vuxen.

Dukade upp revbenen och coleslaw. Satt sedan inne i soffan och år. Min bror lurade mig att dricka rött till. Har startat med ett glas. Får se om det blir ett till eller inte.

I kväll så har Moraeus fina gäster så det blir nog underhållandet. Kvällarna är inte så annorlunda mot tidigare. Det är värre med resten av dagen. Avslutar med en bild från Spanien.

När Lars-Erik (The Mad Swede) gästade oss på sin jorden runt resa med cykel.

juli 10, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply