Onsdagen den 29 Juli.

De sa på radion att det skulle bli sol på förmiddagen och mulna på framåt eftermiddagen. Så efter frukosten så tog Anni och jag en promenad. Gick runt ibland hyres husen i Kristineberg. Har aldrig gått där förut. Det var många som ordnat fina uteplatser och det fans fina ytor att vara på. Passerade Safiren, där Bertil bor och såg platsen med en plexiglasskiva där de anhöriga får träffa de boende. Men jag får inte träffa Bertil för de håller på att ta prover på de anställda. De boende har redan testats och är fria men all personal är inte färdig testade än. Nu är det tre veckor sedan vi sågs. Trist.

Pratade med några grannar när vi kom hem. Anni lekte med Malte, labradorvalpen som hunnit bli sex månader. Anni tycker att han är lite i vildaste laget men har svårt att säga ifrån.

Solen som lyst under vår promenad försvann ibland molnen. Passade på att ta en lite lur på sängen. Fick sällskap av Anni.

Mattes kundde är bäst.

Kunde inte somna så jag gick upp och öppnade köksdörren på vid gavel. Det kom en skur och jag undrade varför inte Missan kom in. Men det var inte så lustigt. Hon låg och sov på övervåningen.

Sedan så klarnade det upp och det fanns inte ett moln på himlen ett tag men sedan så kom molnen tillbaka. Ett riktigt svenskt sommarväder. Så höll det på.

Lasagnen jag köpte i går fick bli mat i dag. Åt hälften och resten kanske jag äter i morgon eller i övermorgon. Den smakade gott.

Det kom lite skurar då och då. Så jag satte mig i ullstolen och såg en gammal svart/vit film. ”4 maskerade män” från 1952. Anni låg på min arm och sov.

Gosigt.

Grannen ropade på mig genom den öppna köksdörren. De hade varit och plockat blåbär. Jag har världens bästa grannar.

Två liter med råge.

Till kvällen så åt jag en knäckebrödsmacka med det kokta ägget som blev över i går. Lite Kalles kaviar på topp smakade gott till en rejäl mugg te. Hoppsan det blev visst inget kaffe i dag,

Som avslutning så åt jag en tallrik med blåbär och gräddblandad mjölk. Inte kan jag flytta härifrån med dessa grannar.

Livet är inte bara skit!

juli 29, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply