Torsdagen den 30 Juli.

Blåsigt i dag men inget regn. Solen kommer och går. Det är lite svårt att komma upp ur sängen om mornarna. Men frukosten smakar bra.

Anni och jag tog en promenad. Vi gick dit Bertil bor för att kolla hur lång tid det tar. Det tog ca 20 minuter med Annis små stopp för att läsa tidningen.

Så ser det ut där besöken ska ske när bara besöksförbudet är slut.

När vi kom hem så var vi törstiga båda två. Lade oss en stund i sängen. Jag var trött men kunde inte somna.

Kom på att jag skulle baka något med blåbären jag fick från grannen i går. Synd att bara äta med mjölk till. Jag styckfrös några så jag har till två små pajer när lusten faller på.

Hittade ett recept på blåbärsmuffins på nätet. Hade silikonformar som jag aldrig använt. Dubblade receptet. Vet att det är lite vanskligt att dubbla men chansade. När smeten var färdigvispad så tyckte jag den var lite tunn och kollade över receptet igen. Mycket riktigt, hade glömt att dubbla mjölet. Blandade i det och började fylla formarna. Upptäckte då att det stod en kastrull på spisen med det smälta smöret i . Fick tömma smeten från formarna i bunken igen för att blanda i smöret. Sedan så lyckades jag fylla formarna med smet och blåbär.

Satte mig på altanen och lät mig väl smaka de goda blåbärsmuffinen med en kopp kaffe. Gav Anni ett fint älgben som jag köpt för några dagar sedan. Hon hade att göra ett tag, sedan fick jag lägga undan det. Så hon har lite att göra en annandag.

Goda muffins.

Plötsligt så tog vinden i och grannens partytält som stod intill planket kom farande in på vår tomt. Granne kom efter och hämtade tillbaka det. Det var bara ett tak utan väggar. Så kan det gå.

Blommorna var helt uttorkade och jag gick en runda med vattenkannan. Satt sedan och såg ett program om Alzheimers och det var inte roligt att se. Såg också en dokumentär om bortbytta nyfödda barn. P O Enqvist var kusin till de drabbade. Kan finnas många bortbytta barn i det fördolda.

I morgon så tömmer de soptunnorna på vår gata. Nu är vår tunna bara halvfylld. Ska byta tillbaka till den mindre igen. Är nu lite rebelisk och slänger lite allt möjligt i tunnan.

Missan kommer in lite då och då. Det hörs alltid för hon jamar högt. Det kan bero på att det ser ut så här på hennes matplats.

Titta matte, så tomt det är.

Fick fylla på bunkarna med mat i dag. Anni vet precis vad jag är på väg att göra när jag tar bunkarna och går mot trappan. De stora påsarna finns i klädkammaren. Det gäller att se upp så att jag inte snubblar på henne.

Åt upp resten av lasagnen från igår. Avslutade med de sista blåbären och grädde.

juli 30, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply