Fredagen den 7 Augusti.

Nu börjar en ny fas i mitt liv utan min käre livskamrat. I går var det meningen att jag skulle få besöka Bertil för första gången på korttidsboendet, som han varit på i över fyra veckor men så blev det inte. Redan klockan åtta så ringde en läkare som på dålig svenska meddelade mig att Bertil avlidit under natten. De kommer att obducera honom för att få veta vad som orsakade han död.

De hade varit inne hos honom vid elvatiden på kvällen och när de kom in vid femtiden på morgonen så hade han avlidit. Dagen innan så hade han varit som vanligt.

De berättade att han inte hade frågat någon gång var han var eller varför han var där. Han hade inte heller frågat efter mig eller vår son. Det var mest jag som hade saknat honom här hemma.

Sonen har varit hos mig från i går middag till i eftermiddag. Han kommer tillbaka på tisdag då vi har ett möte med begravningsbyrån. Begravningen kommer att ske med bara familjen.

Just nu så lever jag i ett vacuum. Jag hade redan förlorat honom sedan en tid tillbaka. Han försvann mer och mer den senaste tiden. Det var svårt att veta vad som rörde sig inom honom och hur mycket han förstod av omgivningen.

Det underlättar att ha Anni och Missan som sällskap. För Bertils del var det nog skönt att slippa ifrån allt detta. Han hade inget värdigt liv nu på slutet.

Så här trivdes han.

augusti 7, 2020 · Anitha · 6 Comments
Posted in: Hemma

6 Responses

 1. Geir (Gork på HBK) - augusti 7, 2020

  Hei.
  Kondolerer..
  Det va mycket trasigt at høra..
  Jeg er norsk, men har fulgt dere de senaste 3 årene.
  Du skriver veldig bra, og er utrolig sterk. All honnør til deg for det. Jeg spiller selv gitar, og hadde et håp om å få hilse på dere sist vinter på Bolnuevo, men sånn ble det ikke. Desverre..
  Alle gode ønsker til deg videre.. Å jeg kommer til å følge deg videre om du fortsetter å skrive.
  mvh Geir

 2. Chris and Cliff - augusti 7, 2020

  So sorry to hear your sad news.Blessings to you from England.

 3. Nils-Åke Hansson - augusti 7, 2020

  Vår delaktighet. Vad lite man vet om livet och så fort allt kan ändra sig.
  Birgitta och (Jag) Nils-Åke

 4. Per-Åke - augusti 7, 2020

  Vi får beklaga sorgen, har ju följt eran blogg länge och tycker vi lärt känna er och fått vara delaktiga i era upplevelser, kram från Per-Åke o Susanne

 5. Gunnel - augusti 8, 2020

  Tänker på dig Anita, som ni kämpat. Styrkekramar ? från oss i Hbg

 6. Ulrika - augusti 8, 2020

  Beklagar sorgen kramar Ulrika

Leave a Reply