Söndagen den 9 Augusti.

Är inte hungrig när jag vaknar. I dag åt jag inte frukost förrän halv elva. Men den smakar i alla fall gott. Satt ute i dag under markisen och åt den..

Jag hoppade över hundpromenader i stadsparken i dag. Kände att jag inte skulle orka vara som vanligt bland de andra mattarna/hussarna. Ville inte förklara heller. Så Anni och jag tog en promenad längs med ”Rudabanan” den gamla nerlagda järnvägen mellan Oskarshamn och Ruda. Mötte några personer som var och letade ”hitta ut” markörer. Men Anni ville inte gå hela vägen och då vände vi. Det var ju mest för hennes skull vi gick.

Inte en krusning på vattnet.

Det var otroligt varmt ute. Jag riggade uteduschen på gräsmattan. Den har jag använt otaliga gånger under dagen. Sedan kryper jag in under markisen igen.

Det gäller att passa sig för vattnet som värmts i slangen. Det är görhett.
Lagom mycket kläder i dag.

Jordgubbarna och grädden som blev över i går åt jag till lunch i dag. Gott i värmen. Pratade länge med en kär vän från Kungshamn som gått igenom samma sak som jag. Det hjälper faktiskt att prata med någon. I min ålder så finns det flera i samma sits men de har kommit lite längre i sorgearbetet än mig.

Anni orkar inte mycket nu i värmen.

Missan visar sig inte så mycket sådana här dagar. Tror att hon har hittar skugga någonstans där hon vilar inför kvällens jakt.

Sonen ringde och vi planerade lite inför mötet med begravningsbyrån nu på tisdag. Bra att ha lite att syssla med.

Hade några revben kvar från i går och dem åt jag till en öl, alkoholfri naturligtvis. Har vant mig med dem nu och gillar dem.

Även i dag har många hört av sig och beklagat sorgen. Tack snälla ni det hjälper mig mycket ska ni veta. Jag känner mig mindre ensam då.

Finns många fina stunder att minnas.

augusti 9, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply