Torsdagen sen 13 Augusti.

Vaknade till en strålande morgon. Vi hade ingen brådska upp min lillebror och jag. Vi åt frukost i lugn och ro.

Jag gick och checkade in husbilen i verkstaden. Sedan tog vi med Anni och Missan in i utställningslokalen. Där satt vi en stund och drack kaffe. Åt ett halvt wienerbröd från i går. Tittade runt bland husbilarna som stod inne. Det stod ett par plåtis som såg trevliga ut. Blev lite intresserad. Lagom stort för min lilla familj.

Det var varm inne så vi gick ut och satte oss vid dammen. Släppte ut Missan. Hon kollade runt lite men buren var ett tryggt ställe att vara på.

Hon gick in där emellanåt.

Jonas, en av försäljarna gick förbi. Jag sa att jag hade funderat på att byta till en mindre husbil men ångrat mig. Han nappad direkt. Jag tittar på din bil sa han och ger dig ett förslag. När han kom tillbaka så sa han att jag skulle få en hel del kosing över. Samtidigt så skulle Knaus fira jubileum nästa år och komma ut med en husbil till ett bra pris 2021. Den var 7 m och hade en massa finesser, plåtisarna var 6 m men har en taskig dörr. Jag blev lite intresserad.

Vi gick in och pratade. Jag fick ett erbjudande som det var svårt att säga nej till. En ny, lagom stor husbil och pengar i fickan. Inte lätt. Rådgjorde med brorsan. Jag har bestämt mig för att jag kommer att fortsätta med husbilslivet framöver och husbilen jag har är för stor för mig. Det var något att fundera på.

Inte många husbilar att sälja.
Fin plats att vänta på.
Ingången.
Verkstaden i bakgrunden.

Under tiden vi pratat med Jonas så blev husbilen klar. Nu så får jag trycka på en knapp så kommer TV:n upp. Roger visade mig hur jag söker kanaler på antennen. Så nu kan jag se på TV utan Apple om jag vill.

När det var avklarat så körde jag oss hem till Motala. Klockan hann bli bortåt tre när vi kom till brorsans underbara trädgård. Satte oss under hans markis och fällde upp parasollet. Det behövdes riktig skugga.

Min husbil och brorsans husvagn bakom häcken.

Efter en stund så åkte brorsan och hämtade en pizza som vi delade på. Drack en starköl till. Det var länge sedan jag drack så stark öl, kändes lite i huvudet.

Det var så varmt att jag blev svettig i nacken. Så jag tog en jätteskön dusch inne i huset. Sedan så satt vi och tog en whisky i skuggan. Kommer inte ihåg när jag drack whisky sist.

Inte utan att man blev lite på sniskan.

Sedan blev vi sittande och pratade gamla minnen till klockan blev nio. Känner att jag behövde detta. Jag mår bra fast omständigheterna kunde varit bättre. Tror att jag kommer igenom detta turbulenta med livet i behåll.

Gick sedan in i husbilen till två glada fyrbeningar. Skrev detta och nu så ska jag sova. Det har varit en händelserik dag.

augusti 13, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply