Torsdagen den 20 Augusti.

Efter frukosten så brukar jag gå och sätta mig på toan en stund. I dag så kom Missan in till mig med något som hängde i hennes halsband. Såg konstigt ut. Jag fick bråttom ut från toan och såg att det var en kopparorm som hängde i hennes halsband.

Först så blev jag alldeles rådvill, vad ska jag göra? Hämtade trädgårdshandskarna och lockade med fisk så hon hoppade upp på bänken. Där fick jag tag i ormen med handsken och kastade ut den på gräsmattan. Men då sprang Anni ut. Förstod då att jag skulle bli tvungen att ta i ormäcklet en gång till. Den levde men jag fick tag i den och kastade den långt in i skogen. Varför ska jag bli utsatt för detta?

Tidigare så hade jag tagit blodtrycket och det var högt första gången men när jag vilat mig en stund så blev det normalt. Undrar vad det skulle ha varit om jag tagit ett nytt tryck efter orminsidenten? Då hade nog mätaren gått i taket.

Senare så satt Missan på vakt vid sorkhålet. Läääänge.

Det tog ett bra tag innan jag lugnat ner mig. Tycker inte om ormar men är inte hysterisk rädd som tur är. Har ju tagit hand om många döda kopparormar i sommar. Har även kastat en död snok och en död huggorm till skogen. Men då kunde jag använda sopskyffel med långt skaft. Nu var jag tvungen att ta i den med handen, visserligen med handske men ändå.

På eftermiddagen fick jag ett kärt besök av husbilsvänner. Vi gjorde deras bekantskap påsken 2007. Roligt att träffa dem på hemmaplan. Tror att Anni och Zacko hade minst lika trevligt.

Lyckades fånga dem på bild när de stod still en stund.

Missan såg när Husbilen kom men sedan lyste hon med sin frånvaro. Jag bjöd på kaffe med blåbärsmuffins och gästerna hade tårta med sig. Vi satt i ett par timmar på altanen och pratade om ditten och datten.

En stund efter att jag blivit själv igen så ropade jag på Missan och hon dök upp, vilket var väntat.

I dag kom jag ihåg pizzan som jag frös när Jonny var här. Micrade den och den gick att åta. Kanske ingen höjdare precis men var mat i alla fall. Anni tyckte inte heller det var så jätte gott. Hon fick kanterna av mig men det mesta blev kvar på golvet.

Fick användning av sopskyffeln.

Kvällen närmar sig sitt slut igen.

Dagens blad.

augusti 20, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply