Lördagen den 29 Augusti.

Det var en tung dag i går. Vi var sju som tog farväl av Bertil i Skogskapellet. Då varken Bertil eller jag är med i Svenska kyrkan så blev det en borglig begravning.

Det var en kvinnlig officiant och hon gjorde den sorgliga stunden till ett fint minne. Sonen och jag hade valt fem musikstycken som vi tyckte var passande för oss och Bertil hade säkert tyckt om valet. Bertils liv i en starkt förkortad version skildrades på ett bra sätt. Efter avslutande klockringning så åkte vi ner till hamnen och åt en god måltid på Badholmen med utsikt över hamnen och havet.

Sedan åkte vi hem och drack kaffe med sommartårta under markisen på altanen. Vi klarade oss från regnet men det mulnade på och vi fick gå in för att inte frysa.

Sonen med familj åkte hem till Linköping medan min bror med särbon, Lena, gjorde mig sällskap i soffan under kvällen. Det blev en tidig kväll för dagen hade tagit på krafterna. Länge sedan jag gått och lagt mig redan halv tio.

Unde natten började det regna. Och det gjorde det med besked. Framåt småtimmarna började det blixtra och dundra.

Det fortsatte regna hela morgonen och marken utanför köksdörren såg ut som en sjö. Min bror som planerat att byta mina utvändiga väggkontakter innan frukost fick vänta tills vi ätit färdigt. Jag trodde inte han skulle kunna byta dessa i dag men han jobbar snabbt, elektriker som han är.

Inte lång kvar till kanten. Någonstans mellan 45 och 50 mm.

Jag delade upp tårtan som blev över i går, mellan oss, för jag hade inte kunnat äta upp denna själv. Sedan lämnade brorsan och Lena mig för att åka till Simrishamns camping med sin husvagn, där de skulle träffa Lenas syster och man. Tidigare hade radio Kalmar varnat för mycket vatten på E22:an. Facebook hade en bild på vägen under järnvägsbron, inte långt från oss.

Det hade sjunkit undan en del när de passerade under bron lite senare.
Från andra hållet.

När uppfarten blev ledig så backade jag upp husbilen på sin plats igen. Det låg två små möss där, Missans leksaker som hon tröttnar på när de inte rör på sig mer.

Kasserad leksak.

Solen tittade fram mellan molnen på eftermiddagen. Temperaturen pendlade flera graden beroende på om solen var framme eller ej.

Anni föredrog dörrmattan i stället för den blöta marken ute.

Jag blev trött och tog en tupplur på eftermiddagen. Tror att gårdagen var mer ansträngande än jag trott.

Det kom inte mer regn i dag men jag tackar inte nej till lite mer så att gräsmattan repar sig efter den torra sommaren,

Avslutade dagen med lite godis. Tårtan var lika god i dag. Det finns en liten bit kvar i kylen.
Är jag en ek?

augusti 29, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply