Söndagen den 13 September.

Mådde pyton i morse när jag vaknade. Efter en dusch och en mycket sparsam frukost så mådde jag bättre.

Packade ut det sista i husbilen. Men när jag skulle koppla loss den från elen så fick jag inte isär kontakterna. Har en kort förlängning som alltid sitter i väggen som jag kopplar ihop med sladden från bilen. Jag höll på över en kvart sedan gav jag upp. Var tvungen att ringa på hos min räddande ängel, grannen. Han hade också svårt att få isär dem men klarade av det. Ska jag inte klara mig utan en karl?

När vi kommit iväg en liten bit så tänkte jag efter om allt var med. Nej urnan med askan var kvar hemma. Fick vända och hämta den. Som tur var så var det bara ca 500 m tillbaka.

Tankade upp till full tank hos INGO. Så nu måste jag köra upp dieseln innan jag gör mig av med bilen. När jag körde in i Västervik så kom jag på att potatisen låg kvar i kylen hemma. Stannade till på Maxi och köpte potatis och naturligtvis så blev det lite mer i kassen.

Fortsatte sedan till Barlastuddens ställplats. En tråkig plats, bara en grusplan ibland industribyggnader. Visserligen nära city men tråkig. Parkerade men betalade inte. Det skulle komma personal till kvällen och ta betalt. Jag rastade Anni som var nödig. Sedan dök sonen med fru och dotter upp.

Vi körde iväg till en liten båthamn. Där låg båten vi fått låna. Det blåste lite med det var inte kallt. Körde ut till platsen där vi fått lov att sprida askan.

Far och son i båten.
Ett sista farväl.
Tog inte lång stund innan urnan sjönk. En urna som snabbt löses upp i vattnet.
På väg i bilen mot stan igen.

Så var Bertil på plats för den sista vilan. Tror inte att jag har fattat det hela än. Känns som jag är i ett vacuum.

Vi stannade och åt mat innan vi skiljdes åt. Sonen med familj åkte till Linköping och jag tog husbilen och körde till den andra ställplatsen, Sågen. Där är betydligt trevligare. Man ser havet. Tänkte vara utan el men det blir kanske kallt i natt och då är det bra med el. Det kostar 100 kr utan el och 140 med el.

Tog en liten tupplur ihop med Anni och Missan.det. Det var skönt.

Grå himmel.
Jag var inte sugen på att bada.
Vi var 5 bilar och en husvagn på platsen.
Swishade betalningen.
Än blommar det.

Hade tänkt att vara utan TV ikväll men behövde öva på att ta in kanaler på antennen. Har lämnat Apple TV:n hemma. Det lyckades på första försöket. Hann se aktuellt och sedan var det en familje tävling. Får se om jag ser hela. Det är ju P4 dans på radion.

Fixade kaffe innan jag gick ut med Anni. Satt sedan och fikade framför TV:n.

Missan sitter på första parkett och ser på nyheterna.

Det kom en husbil till och parkerade. Slutar skriva nu. Tror det blir radio snart.

september 13, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply