Måndagen den 14 September.

Dagen började med en grå himmel men det var inte kallt. Efter en liten promenad med Anni så åt jag frukost. Satt sedan och kollade paddan och löste korsord. Hade inte bråttom iväg. Pratade med ett par grannar från Jönköping.

Körde därifrån vid halv elva tiden. Stannade till vid Clas Olsson och Biltema. Kom billigt undan. Såg inget som intresserade mig. Konstigt.

Under tiden jag körde mot Oskarshamn så funderade jag mycket på om jag skulle köra hem eller någon annanstans. Hade ingen lust att köra hem så jag fortsatte söderut. Körde till Påskallavik ställplats men där såg det mycket trångt ut så jag körde vidare. Funderade på Mönsterås men skippade detta också. Kom till Timmernabbens ställplats och där stod redan tre Knausbilar. Parkerade så att jag hade vattnet utanför framrutan.

Det kom fram en karl och sa att han visste vem jag var. Han var från Trollhättan och läser min blogg. Trevligt att prata med följare. Hoppas att vi ses igen.

Solen strålade och på radion hade de sagt att det skulle vara mellan 20 till 25 grader och bli en härligt varm kväll. Tänkte först inte koppla in mig på elen men efter att ha fikat ute så ändrade jag mig. Men till min förvåning så kom det ingen el in i bilen. Kollade kopplingarna mellan kontakterna och bytte uttag men icke, ingen el. Konstigt det hade ju fungerat i Västervik på förmiddagen.

Fick hjälp av en kvinna i grannbilen med att prova hennes sladd men det hjälpte inte. Vi kom fram till att det kunde vara en säkring som gått sönder, men vilken? Efter att ha strulat med sladdar och bytt uttag så gav jag upp. Samtidigt så hade jag fullt upp med Missan som var ute med sele och lina. Hon hoppade upp på hjulen och hoppade ner så att linan fastnade i allt möjligt. Jag hade inte så mycket lina ute så att hon skulle kunna klättra upp i motorrummet, vilket hon gjort förr. Då hade hon ingen lina att fasta med men jag kan ju tänka mig hur det skulle bli med lina. Nu så fastnade hon lite varstans under bilen.

Jag gav upp och funderade på om jag över huvud taget ska fortsätta med husbilslivet. Åkte hem och tyckte allt var skit.

Backade upp på uppfarten och kopplade in elen i ett sista försök men naturligtvis så fungerade det inte. Plockade in allt från kyl och frys och stängde av den. Vill inte att den går på gasol. Grannen kom och undrade om jag behövde sladden han rengjort åt mig medan jag varit iväg. När jag förklarade att det var något fel så sa han att han ska hjälpa mig att kolla säkringar.

Nu så ska jag kolla instruktionsboken och vilka säkringar som hör till vad. De sitter under soffan men i dag har jag gett upp. Men ska jag fortsätta med att åka husbil måste jag kunna lösa sådana här fel i framtiden.

september 14, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply