Tisdagen den 15 September.

I morse hade jag ingen lust att gå upp. Tyckte att allt var emot mig. Men tog mig i kragen och började med att duscha. Sedan smakade frukosten gott.

Gick ut till husbilen och kollade i elluckan och drog i spakar. Öppnade locket till dosan där säkringarna sitter. Men vad hjälpte det. Ska prata med grannen och ringa till Husbilslandet och fråga vad vi ska leta efter.

Men såg att grann tjejen som renoverar huset som hon har tagit över efter att båda hennes föräldrar dog med bara 4 månaders mellanrum nyligen, var där. Hon river väggar och ska ha en öppen planlösning mm. Gick över till henne och tittade hur långt hon kommit. Det kom två släktingar till henne medan jag var där. Den ena hade wienerbröd med sig. Eftersom det inte finns någon spis i huset så erbjöd jag mig att fixa kaffe. Tinade några bullar och tog med. Sedan satt vi ute och hade go fika.

Jag hade en härlig stund där med dem. Fyra glada damer med glada och tråkiga saker att prata om. Det är sådana stunder som gör livet värt att leva.

Gick sedan in till mig och vilade en stund. Känner mig ofta orkeslös nu för tiden. Efter en stund så gick jag ut och skulle sätta Orvar i arbete men han strejkade. Sa att han inte hade kontakt med slingan? Vad trött jag blir. Min hjälpsamma granne jobbade i sin trädgård och undrade om jag hade hittat felet på husbilen. Jag talade då om att Orvar inte ville jobba.

Grannen hade en ”elmätare” och skulle mäta om en 50 säkring, som jag hittat, var hel. Den var hel och vi kom överens om att jag skulle ringa Husbilslandet och fråga vad vi skulle leta fel. Men vi hittade en spak som var åt fel håll. Antagligen så har jordfelsbrytare löst ut. Löjligt fel. Det är ju så trångt inne i luckan så det är svårt att se. NU SÅ FUNGERAR ELEN IGEN. Tror nog att jag inte ska ge upp husbilslivet ändå.

Orvar däremot fick vi inte igång. Ska leta fel på slingan i morgon. Den går ju inne på grannens tomt också. Men jag är så glad att elen till husbilen fixade sig.

Det har varit varmt i dag också. 23 grader i skuggan klockan halv fem, inte dåligt. I förra veckan så satte jag på värmen inne i huset för det var kallt inne. Men när jag kom hem i går så var jag tvungen att stänga av den igen.

Kvällsmaten. Ägg och påskskinka.

Så var den här dagen slut också. Lustigt att tiden fortfarande löper på. Har kommit på att jag nog får bo kvar i huset. Det kostar inte så mycket att bo här mot om jag ska hyra en lägenhet. Jag får se hur det blir.

I kväll ska jag se på när kändisar seglar över Atlanten. Sedan kommer en natt. Får se om jag kan sova hela natten eller får gå upp och se på TV en stund.

september 15, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply