Torsdagen den 17 September.

I går var ingen bra dag. Orvar tjurade. Grannen mätte och mätte ström. Till slut så kom ”vi” fram till att transformatorn var paj. Kollade på nätet och såg att en ny skulle kosta 1600 kronor.

Sedan kom det en räkning från Canal Digital på över 900 kronor. Jag fick panik för det var en påminnelse. Ringde upp dem och sa som det var att Bertil stod för abonnemanget och hans kontokort var spärrat. Pratade med flera personer. Jag sa att jag inte ville ha Canal Digital längre så det skulle avslutas. Fakturan markulerades och jag var nöjd. Men sen kom jag på att jag behöver något så att jag kan se på TV och inte bara på AppleTV.

Ringde upp dem igen och nu så fick jag ett nytt abonnemang för 279 kr/ mån. Och så fick jag 5 månader gratis. Tack för det. Men killen ville ha ett nummer som stod på boxen och när jag drog ut den ur tv-bänken så försvann elkontakten. Hittade inte den. Sa till killen att jag skulle konsultera granne som jobbat med Tv installationer och antenner.

Tänk att man inte ska kunna klara sig utan karlar. Men den snälla grannen fixade så att boxen kom igång igen. Ibland har jag bara lust att kasta in handduken. Ska jag ha det så här framöver, bara strul med allt.

Det var gårdagen det.

I dag så gick jag upp när klockradion gick igång halv åtta. Duschade och åt frukost. Jag hade en tid i Kalmar på Fysiologiska kliniken för undersökning av kärlen i benen. Har haft problem med åderbråck i flera år men de sista åren så har det fått stå tillbaka för Bertils behov. Nu så har jag tagit tag i mina problemen igen.

Rastade Anni och åkte hemifrån i Corollan strax efter nio. Första gången jag svängde vänster så blinkade det jättefort. Hade för mig att det gör så när en lampa är trasig. Skit också, tar det aldrig slut?

Hittade till sjukhuset i Kalmar och även en parkeringsplats. Hittade även till rätt avdelning med lite hjälp. Där gick undersökningen bra och tog ca en halv timma. Hittade tillbaka ut (med lite hjälp) och även till Corollan. Körde sedan hem. Stannade till på DUAB Huset i Mönsterås och köpte en ny transformator till Orvar. Den kostade ”bara” 1062 kronor, de bjöd på några kontakter till slingsladden. Tack för det.

På väg in i Oskarshamn så stannade jag hos Mekonomen och köpte lampor (tvåpack så klart) till blinkersen. Frågade om jag kunde få hjälp med att byta men blev hänvisad till verkstaden. Tänkte då att jag får försöka själv först.

Det första jag gjorde när jag kom hem var att släppa ut Anni och Missan. Sedan kopplade jag in transformatorn åt Orvar. Han godtog sin gåva och satte snällt igång att klippa gräset.

Orvar i farten.

Sedan så gjorde jag kaffe åt mig. Åt en skinkmacka med senap på till kaffet. Stärkt av detta gick jag ut till Corollan och öppnade instruktionsboken och motorhuven. Kollade om någon granne syntes till, men icke. Då fick jag själv gå till verket. Fick efter lite strul loss insatsen, behövde använda skruvmejslar. Men hur få loss lampan? Det gick det med. Nu så blinkar det igen. Känner mig ganska nöjd nu.

Värmen som varat i tre dagar är borta men solen är kvar. Det har blåst men det håller på att mojna. I natt så kan det bli bortåt nollan sa de på radion. Får se till att ha lite värme på i husbilen. Har inte bestämt mig än för hur jag ska göra med värmen i huset. Stängde ju av den i måndags. Sätter på den om det blir kallt inne.

Har ätit korv till kvällen. Jag tycker mycket om korv. Sedan så åt jag ett par knäckebröd med kanelsmak till en mugg te. Gott. Nu står jag mig tills i morgon. Den här dagen har varit betydligt bättre än i går. Har pratat med sonhustrun och min bästis på telefon i kväll.

Avslutar med ett blad i mitt block.

Tänkvärt.

september 17, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply