Tisdagen den 29 September.

Tog det lugnt i morse och bäddade med rena lakan innan jag åt frukost. Gjorde mig i ordning och tvättade Annis öron. Kom på att de kanske inte var så rena och det stämde. Tänkte att veterinären nog skulle titta i dem och mycket riktigt, det gjorde hon.

När jag körde hemifrån så asfalterade de vägen jag körde ut på från vår gata och där så stod det en vakt med röd flagga. Jag ”vevade” ner rutan och frågade om jag skulle köra åt andra hållet men han sa att det bara skulle ta ca 1 och en halv minut innan jag kunde köra förbi. Han kommenterade mina nackkuddar som består av kohuvuden.

Jag kom fram alldeles för tidigt, som vanligt, och vi tog en liten promenad, Anni och jag. Den kvinnliga veterinären var trevlig och gav ett bra intryck. Vi kom fram till att Anni skulle medicineras mot sina epilepsianfall. Det togs blodprov som jag fick vänta på. Lever och njurar var bra. Ett prov skulle skickas och hon skulle återkomma till mig om ett par dagar. Ett recept skickades till apoteket. Efter att jag bokat ett återbesök om två veckor så körde vi hem igen. Asfalterna hade tagit lunch ledigt när jag körde förbi platsen där de stannat mig tidigare.

Väl hemma igen så åt jag ett par knäckebröd och drack kaffe. Tittade lite i Hemmets Journal som kommit i dag. Plockade sedan fram tre cyklar från förrådet och ett par bord och stolar inför loppisen på söndag. Pratade med grannen, Anna, som också ska ha loppis. Hon har mycket mer grejer än mig. Hon hade en köpare hos sig och han följde med mig in i huset och köpte en massa skruvar och brickor av mig. Bra att bli av med dem. Flyttade in cyklarna och det andra i garaget innan jag åkte iväg för att handla.

Körde iväg och vakten var kvar och vinkade glatt åt mina kokuddar. Först till Maxi där ett apotek ligger. De hade inte medicinen hemma som jag skulle ha. De beställde den till i morgon och jag får återkomma då. Handlade sedan på Maxi. Åkte förbi två apotek till på hemvägen men medicinen fanns inte där heller. Tittade lite på Kappahls utbud och hittade en leopardmönstrad tunika. Det hade jag ju ingen förut. Köpte det mjuka och sköna plagget.

När jag svängde in på min gata så vinkade vakten glatt igen. Tänk vad ett par kokuddar kan göra.

I kväll så åt jag resten av keson med tinade jordgubbar i. Smaklösa jordgubbar. Har laddat en skål med kärnfria vindruvor inför TV kvällen. Kom på att jag inte ville starta tvättmaskinen innan jag åkte hemifrån i morse och gjorde det halv sex som först. Nu hänger lakanen över ett par dörrar för att torka det sista.

Tittar nu på Fråga Lund lite senare än det sändes för sonen ringde och vi pratade en stund medan programmet gick.

Tack för i dag go vänner.

Avslutar med en bild på min käre brors husvagn.

september 29, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply