Torsdagen den 8 Oktober.

Gick upp redan klockan åtta i dag. Ingen sovmorgon alltså. Åt frukosten i lugn och ro efter en skön dusch.

Eftersom jag lurade Anni på en promenad i går på grund av regnet så tog vi en promenad på en timma efter frukosten.

Nu faller löven,
Undrar vad det är för svamp?
De ljusa är svamp. Löven är lila.
En stor brun svamp.
Små ynkliga svampar.

De fyra svampbilderna här över hittade jag på stigen som går till huset, jag plockade dem INTE.

Dessa växer på tomten,

När vi kom hem så kopplade jag loss husbilen med lite hjälp av en man som jobbar med grannens renovering. Han fick isär skarvsladden från husbilssladden. De sitter fast som berget. Mina muskler räcker inte till. Han tipsade mig om att köpa en spray mot tröga kontakter. Bra med hjälpsamma män. Gjorde iordning inne i husbilen med att ta bort gardiner från fönstren fram och på sidan. Hittade varningstrianglarna i bagaget och tog fram fodralet med registreringsbeviset.

Det var lite tid över tills det var dags att köra iväg och jag löste lite korsord medan tiden gick. Dricka kaffe och äta ett par knäckebröd hann jag också med.

Körde sedan iväg i god tid. Å, vad jag tycker det är härligt att köra husbil. Tankarna vandrade iväg och Öland hägrade. Min väninna kunde inte åka med den här veckan men, va tusan, jag kan åka själv med mina kära husdjur.

I väntans tider.

Hade tänkt ta ett par bilder inifrån lokalen men besiktningspersonalen var så trevliga och pratsamma att jag alldeles glömde bort det.

Klart!

Köpte kontraktspray på Mekonomen som ligger granne med Bilprovningen. När jag backat upp husbilen på uppfarten så sprayade jag i kontakterna. ”Tipsaren” kom och hjälpte till med att arbeta in sprayen genom att stoppa i och dra ur kontakterna några gånger och sedan var det lätt för mig att få isär kontakterna. Nu så finns det inget som hindrar mig från att åka iväg på egen hand. Lite planering i kväll vad jag ska handla till kylen. Sedan kan jag ge mig iväg i morgon.

Har satt temperaturen till 20 grader i husbilen så sängkläderna blir lite skönare tills i morgon kväll. Drog för alla fönster igen. Har även burit ut ett par flaskor vin och en Cava, om jag får främmande. Alkoholfri öl finns redan i kylen sen förra resan. Satt igång kyl och frys så det är kallt till i morgon. Behöver handla i morgon, sedan är jag klar för att åka. Då har Missan hunnit vara ute ett tag innan vi drar iväg. Besiktningsmannen ville gärna följa med sa han. Men jag åker själv den här gången. Måste vänja mig vid att vara själv. Men helt själv är jag ju inte när Anni och Missan är med.

I kväll så har jag gjort tunna pannkakor för första gången sedan jag blivit ensam. De smakade jätte gott med hallonsylt på och mjölk till. Det blev tre kvar tills i morgon. Bra färdkost.

Första pannkakan.
Gott i gott gott.

Känns lite spännande att åka iväg själv i morgon. Men måste komma igång med ensam åkandet. I morgon ska det bli sol och moln blandat men på lördag kan det bli regn. Regnet vill jag gärna slippa. Men på söndag så ska det bli sol. Så jag får väl stanna till på söndag och få njuta av solen på ”Solen och vindarnas ö”.

Torsdag kväll och ”Gör om mig” på TV”. Får se vad det blir sedan.

Ett visdomsord på vägen.

oktober 8, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply