Söndagen den 11 Oktober.

I morse så visade sig Öland från sin bästa sida. Strålande sol och ingen vind. Det var runt 10 grader men kändes skönt.
Efter en promenad med Anni så fixade jag frukost.

Nästan likadan som i går men ägget var en dag gammalt.

Medan jag satt där och njöt av utsikten så kom det ett gäng förbi. De var på väg mot badstege som finns på piren.

Längst ut på piren står de.
Ett par friskusar på väg tillbaka efter ett dopp.

Jag plockade i ordning och kollade att allt var klart för start. Missade en låda, märkte jag sedan. Försökte hitta Kårehamn på GPS:en. Jag lade ju in den i går men nu fanns den inte där. Det är svårt att hitta den på GPS kartan så jag fick sätta en punkt där jag gissade var nära.

Efter ett tag var jag där. Parkerade bilen och gick till restaurangen. Där var det kölappar för att komma in. Såg inte så trevligt ut och jag var inte hungrig. Jag åkte vidare på den östra sidan. Tog en paus vid Lerkaka.

Kissade Anni och fixade sedan kaffe till mig. Åt två bullar till. Gott.

Fortsatte sedan till Arontorp. Tänkte käka kroppkakor där men ångrade mig och knappade in Kalmar på GPS och körde vidare.

Stannade vid köpcentrat i Kalmar och gick in till Cassel. Provade ett par fina bruna jeans men de fanns inte i min storlek. Ett par var för trånga och ett par för stora. Hittade två fina jumprar som jag köpte.

Gick in på IKEA och kollade runt. Hittade lite prylar. När jag gick förbi restaurangen så såg jag att de serverade glacerade ribs med pommes. Kunde inte motstå dessa.

Nästan som på Blouse Hause. Bara att blunda så var man där.
Omgivningen var helt annorlunda ut än i Spanien.

Det var mycket ribs och jag orkade inte allt. I Spanien ber man om doggybag men här i Sverige så smyger man ner ribsen i en hundbajspåse och sedan i handväskan.

Det började mörkna när jag startade hemresan. Svängde av vid rastplatsen Emån strax innan Oskarshamn och tömde toan. Var lite orolig att köra in där. Det kom en bil och stannade bakom mig. Satt och avvaktade lite. En dam steg ur bilen och då kände jag mig säkrare.

Det blev mörkare och mörkare under resten av färden. Oroade mig lite för att backa upp på uppfarten i mörker men tänkte att det skulle räcka med gatlyktans sken. Men det var svårt att komma rätt. En granne hade sett mig och kom ut för att dirigera mig. Goda grannar ska man ha. Nu vet jag att jag inte ska komma hem sent.

Plockade bara in det nödvändigaste och kopplade in elen. Vet inte hur kallt det blir i natt. Vill inte slösa med gasolen. Satte värmen på 15 g och så är ju kyl och frys på.

Kände mig lite trött och satte mig i soffan med det sista av vinet i flaskan jag öppnade i fredags.

Missan har hittat en favoritplats i husbilen. Hon ligger i ”svalbot” över sängen när vi är på rull.

Där ligger hon bra.
Ville du något, matte?

Ja det var min första riktiga resa på egen hand och det gick ju bra. Att köra är kul. Men när jag stannat så känns det ensamt. Då brukar man ju ha någon att prata med. Visserligen kan jag prata med mina fyrfota men svaren uteblir. Ser fram emot att åka på träffar framöver.

oktober 11, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma, Någon stans i Sverige

Leave a Reply