Måndagen den 19 Oktober.

Det är varmt och skönt i husbilen under nätterna. I natt när jag vaknade så tänkte jag på vad min bror sa i går. Att det kanske var dags att byta kontakten i sladden till husbilen, den som är trög. Så i dag när jag gick in till brodern och åt frukost så berättade jag att jag ville ha en ny kontakt i sladden.

Efter frukosten så åkte vi till Biltemas och köpte en ny kontakt. Sedan blev jag helt frälst på en rattmuff i rosa. Den slank med,

Tillbaka hos brodern och husbilen så byttes kontakten ut av ett proffs. Min bror är ju elektriker. Visserligen pensionär men jobbar lite då och då. Nu blev det nu. I framtiden så ska jag väl inte ha några problem med att få isär kontakterna.

Klockan tickade på och jag ville komma iväg så det var bara att starta hemresan. Nu fick jag åka en annan väg ut ur Motala än jag brukar på grund av att Östermalmsgatan var avstängd. Körde förbi en rolig affär i Ulvåsa, körde alltså förbi. Missade Borensbergs men vad gjorde väl det.

Jag hade knappat in Överrum för att komma förbi Västervik på väg hem. Tänkte stanna vid kiosken där och dricka lite kaffe och äta ett par bullar men sen tänkte jag om och bestämde mig för att äta korv och pommes. Men det sket sig. De hade inte öppet måndag till onsdag. Det fick bli kaffe på deras parkering.

Min fina rattmuff med kiosken i bakgrunden.

Missade inte rastplatsen 5 mil från Oskarshamn där jag brukar tömma toan. Det stod en liten gammal husbil från Tyskland där annars var det tomt på platsen. Tömningen gick bra så nu är det tomt i toatanken igen.

Kom hem strax före tre och backade upp på uppfarten. Det gick betydligt bättre i dag än när jag kom från Öland förra söndagen. I dag var det ljust men då var det mörkt. Stor skillnad att backa då.

Tömde kyl och frys sam tog in lite annat också. Var trött så jag satte mig i soffan och slötittade på TV. Missan var så glad att vara hemma igen. Nu fick hon ju vara ute. Men hon kom in nästan med en gång. Anni tömde matskålen. Jag åt upp det sista av coleslaw i burken ihop med köttbullar.

Nu så ska jag leta efter något att se i kväll. Har ju inte sett på TV på tre kvällar. Tycker om att lyssna på radio i husbilen.

De hotar med snö ända nere i Örebro. Saknar Spanien så här års. Men så länge covid- 19 härjar så får jag hålla mig i Sverige. I morgon ska jag skifta sommarjackan mot vinterjackan på klädhängaren i hallen. Usch, tycker inte om höst och vinter.

För 4 år sedan hade vi det så här skönt i Bolnuevo.

oktober 19, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply