Lördagen den 31 Okrober.

Alla Helgons Dag.

Vi har aldrig varit kyrkliga av oss Bertil och jag. Har aldrig smyckat gravar mm. Samtidigt så har vi ju bott långt ifrån våra anhörigas gravar. Min mamma har däremot tyckt om att besöka kyrkogårdar. Jag har inte känt något behov av detta. Föredrar att vara med de levande.

Hade en tanke att jag kanske skulle åka ner till havet i dag men saknaden och minnena har jag ju med mig ändå. Ljus tänder jag varje kväll. Dock batteriljus på grund av Missan. Nu finns det ljus i trädgården också med ljusslingorna som lyser upp. Tycker att det blir mycket prat om död och sorg nu på TV och radio samt i veckotidningen. Ensamheten är svårast. Och så denna ständiga Corona, den gör ju inte saken bättre.

För att få något annat att tänka på så åkte Anni och jag till Vånevik. En liten ort 10 minuters bilresa bort. Katthemmet hade ordnat tipspromenad med loppis, lotteri och förtäring av grillad korv, kaffe, varm choklad med dopp.

Vi fick en rejäl promenad med svåra frågor som jag gissade på. Mycket folk men med ”hålla avstånd” så var vi hänvisade till varandra Anni och jag. Jag köpte en mugg med varm choklad och en kaka. Loppisen var inomhus och jag ville inte lämna Anni utanförskap den missade jag.

Kö till tipspromenaden.
Förlängningen av kön.
Halvvägs var det servering och loppis mm.
Välbesökt fikabord.

Åkte hem och kände mig ännu ensammare. Lade mig på sängen under en filt ihop me Anni och där sov vi en bra stund. Vaknade och var hungrig. Åt upp resterna av revbenen från i går. Satte mig sedan framför TV:n, då sände de ännu ett deprimerande program om allhelgonahelgen.

Får leta efter något på SVTplay och CMore som skingrar tankarna. Eller kan man gå i ide och vakna till vårsol?

Spökbröllopp på torget i Oskarshamn.

Kollar på ”Så mycket bättre”. Hittade en flaska med en skvätt Calvados i till kaffet. Nu mår jag bättre.

oktober 31, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply