Lördagen den 21 November.

Dagen började som lördagar brukar. Dusch och frukost. Fixade till håret med den nya varmluftborsten. Tyckte inte den blev riktigt varm men får testa den en gång till.

Sedan följde Melodikrysset. Promenade frös inne i dag på grund av regn. Varken Anni eller jag tycker om att promenera i regn. Inte ens Missan ville gå ut en längre stund.

Såg de sista avsnitten av Rasken. Sedan så dammsög jag med lillen tills batteriet tog slut. De nytvättade köksmattorna hänger på dörrarna för att torka. Plockade ner gardinerna i köket och tog fram julgardinerna. De behövde strykas så det var bara att ta fram strykjärnet och sätta fart.

Missan satt och kontrollerade att jag gjorde rätt.

Nio år har de fått vila men förra julen var de också uppe.

Åt det sista av ostkakan. Ska inte köpa lätt ostkaka fler gånger orginalet är godare. Tog upp lite frysta räkor till kvällen och ställde en flaska vitt på kylning.

Det är flera juldekorationer som legat på vänt som nu får komma fram. Struten på köpmandisken till exempel.

Den tycker jag om.

Såg att mattan som ska ligga under bordet är trasig. Den tålde nog inte att behandlas i tvättmaskinen, den hat tvättats i maskin många gånger förr. Den är gammal men jag ska köpa textillim och laga den. Så får den hänga med ett tag till. Jag tycker om mina köksmattor som är gjorda av tyg och plast. Tror det är svårt att få tag i sådana nu.

Gjorde mig en ägg och räkmacka till kvällen och korkade upp det vita vinet. Mackan var god men vinet smakade inte gott. Lidl vin som är flera år gammalt är inte gott. Men drack ett glas ändå. Resten får jag hälla ut. Hat flera flaskor av samma vin, undrar hur de smakar. Får väl testa en annan gång.

God mack men otäckt vin.

Ska gå ut i köket och se om jag hittar något att stoppa i munnen så bismaken av vinet försvinner.

Go kväll på er. I morgon skiner solen igen.

Hittade en Kexchoklad och lite Calvados.

november 21, 2020 · Anitha · One Comment
Posted in: Hemma

One Response

 1. Per-Åke - november 21, 2020

  God kväll på dig med Anitha,
  Åt också räksmörgås ikväll men en köpt, smakade också gott, sköljde ned med en öl.
  Läser dig varje dag, starkt av dig att fortsätta med bloggen.
  Hoppas du kommer iväg nästa år till Spanien, vi tänkte åka ned någon vecka på hösten för att prova på.
  Ha de,
  Per-Åke o Susanne

Leave a Reply