Måndagen den 23 November.

I morse så kom Missan in och ställde sig på mig och började trampa. Det var tomt i hennes matskål och det ville hon påminna mig om. Jag gick upp och hällde i lite torrfoder. Så var hon nöjd.

Anni fick också mat och jag gjorde mig frukost som vanligt. Te, jos, havremacka med ost och skinka på. Det blir jag nöjd och mätt på.

I dag så sken solen och jag hade inget att skylla på för att slippa promenaden. Anni och jag gick iväg ca en timma. Det var riktigt skönt ute när man slapp motvinden. Men när promenaden går runt så blir det alltid lite motvind. Träffade på två småhundar som lekte alldeles lösa men deras hussar kopplade dem när vi kom. Synd, tror att Anni gärna hade busat med dem en stund.

När jag kom hem så smakade det gott med kaffe och micrade bullar från frysen. Saffransbrödet får vänta lite. Vaniljbullarna ska ätas först. Fick fylla på i fågelmatarn och plocka skit på gräsmattan. Anna har svårt för att göra ifrån sig på promenaderna. Hon föredrar kända marker såsom tomten. Missan gick ut en sväng. Hon är inte ute länge nu om dagarna. Tror hon saknar den spanska värmen liksom jag.

Jag har gått och tänkt på att flytta en gardin från gästrummet till sovrummet i flera dagar. Nu så strök jag ett par gardiner som jag hittade när jag plockade fram julgardinerna och hängde upp dem i gästrummet. De rosa spetsgardinerna som hängt där stoppade jag i tvättmaskinen.

Hade tagit upp ett paket med fläskkarré från frysen som jag stekte och kokte potatis. Det ligger ju två köttbitar i paketen i frysen så jag stekte båda. Får äta den andra i morgon. Under tiden maten puttrade på spisen så hängde jag upp de nytvättade gardinerna i sovrummet. De var fortfarande lite fuktiga men då hänger de till sig bra och jag slipper stryka dem.

Det gick fort och sedan så åt jag maten. Gott med lagad mat men jag har svårt att laga mat varje dag. Ska bättra mig så småningom.

Såg nyheterna på TV. Men så kunde jag inte låta bli att hämta stjärnan som ska stå i sovrumsfönstret. Naturligtvis så var glödlampan trasig. Hittade en annan som jag skruvade i. Provade sedan i köket om den var hel. När jag tände den så small det bara och sedan blev köket svart. All el försvann. Gick ut till elskåpet i tvättstugan för att byta propp. Den satt som berget. Vad trött jag blir på att inte vara starkt nyporna. Kunde ju inte gå in till granne och be om hjälp. Skam den som ger sig. Fick loss proppen och bytte den. Hittad en lampa till och nu så fungerade det.

Satte sedan upp stjärnan i fönstret och bytte blommor från Sankt Paula till vita julstjärnor. Nu så var det klart.

Ska köpa en svagare lampa i morgon.

Gjorde mig en mugg te och bredde ett knäckebröd som jag dekorerade med ost och kaviar. Smakade smaskens. Nu så blir det som vanligt TV.

november 23, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply