Fredagen den 29 November.

Vet inte vad det tog åt min i morse? Gick upp redan klockan åtta. Efter frukosten så frostade jag ur den andra frysen. Satte igång med en gång innan jag hann ångra mig.

Bra hjälp. 20-30 minuter så var all is borta och det var mycket is.

Satte sedan på frysen igen efter ca en halvtimman jobb. Funderade på om jag skulle promenera eller handla. Corollan var full av is på rutorna så det blev en promenad. Det var lite isigt på asfalten så jag gick Rudabanan, där är det grusväg med gräs i mitten.

Spegelblank yta.
Tallplantor i kanterna. Självsått.
Det var flera änder i vattnet. Men så fort jag kom nära med mobilen så flög de utom fotohåll.

Det var många ute och promenerade i dag. Men ingen med hund. Såg senare på FB att en från hundpromenaderna på söndagarna gått där lite tidigare. Nu missade vi varandra med några minuter. Synd.

Isen var fortfarande kvar på bilrutorna när vi kom hem men den satt ganska löst. Så jag skrapade bilrutor för första gången den här säsongen.

Handlade lite på Lidl och slängde lite papper och plast på återvinningsstationen. Fortsatte sedan till stan.

Jag har slitit ut min plånbok och kollad efter en ny. Hittade en som jag tyckte om i skinn. Inte billig men den hade skydd mot skimning också. Inte fel.

Mina sköna Eccoskor börjar bli slitna och jag har letat efter nya flera gånger. Nu hittade jag ett par nya skor med kardborreband som de gamla har. De var inte Ecco men ett känt märke ändå sa försäljaren. Får väl lita på henne. De kostade bara 995:-. Snygga och sköna vilket är huvudsaken. Lätta att ta på och av med kardborreband.

När jag kom hem så hade frysen rätt temperatur för att flytta tillbaka det som trängts i den andra frysen. Skönt att det var gjort. Satte på kaffebryggaren och micrade bulle och blåbärsmuffins. Satte mig sedan och fikade. Började sedan fort att göra deg till havrebullar innan jag hann tänka för mycket. Då hade jag nog väntat tills i morgon.

Strulade lite med degen så det blev fler än vanligt men det är ju bara bra. Det blev 40 st. Klockan hann bli nästan sex när baket var klart. Satte mig i soffan för att vila ryggen. Diskbänken, där jag bakar ut, är lite låg för mig.

Har kokt ägg som jag ska ha på mackan i kväll. Valde ut den största bullen.

Bryggde te som jag drack till havrebullem. Ägg, ost och kaviar på brödet. Jag lyckades med baket i dag också. Jättegott.

Flyttade in i nya plånboken. Den blir bra.

I kväll ska jag åka tåg med Luuk och Lindström. Undrar vart vi ska?

november 27, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply