Torsdagen den 3 December.

Sovit hela natten. Skönt. För det mesta vill Anni ut en sväng och kissa men inte i natt. Gick upp vid åttatiden. Tog en dusch och sedan klippte jag ca 2 cm av håret. Det är ett tag sedan jag permanentade mig och topparna var slitna. Blev nöjd. Billigt också.

Sedan gjorde jag frukost och det smakade som vanligt gott. Jag har svårt att komma igång att motionera snabeldraken men i dag så lyckades jag. Efter att ha promenerat runt i huset en stund så la han (det är en han) av. Först blev jag helt ställd och hade en svordom på tungan men besinnade mig. Det slog mig att, kanske var påsen full. Det var den med råge. När jag bytt påse så gick han inte igång i alla fall. Tänkte på datatecknickernas: gå ut och gå in igen. Drog ur sladden och stoppade tillbaks den och då startade han.

Gjorde en liten paus i städandet och ringde till Piteå. Har förstått på inlägg i FB därifrån att influensan härjar på Lillbrogatan. Och mycket riktigt, mina vänner där var sjuka. Som tur är så är det inte covid som har hälsat på. Krya på er alla fyra. ❤️❤️❤️❤️

Efter en pratstund så fortsatte jag och snabeldraken vår promenad. Skulle behöva damma också men någon måtta får det vara. Det är en dag i morgon också. I stället för att damma så tog jag en fika vid köksbordet..

Missan är ute. Därför ingen katt på bordet.

I går kväll så var det nästan slagsmål om den mjuka bädden i soffan. Anni hade lagt sig till ro och Missan ville ha den, så hon lade sig bredvid och tänkte titta bort Anni men det lyckades hon inte med. Anni blundade men var säkert väl medveten om att Missan låg där.. Efter en stund så klev Missan i bädden med konstigt nog så låg Anni kvar. Det brukar hon inte göra. Hon brukar snabbt sticka därifrån men inte nu. Bra Anni, stå på dig.

Gå därifrån!!
Jag vill ligga där, säger Missan.

I dag åt jag ärtsoppa med fläsk för första gången sedan jag blev själv. Det smakade fantastiskt gott. Ett par knäckebröd med ost på smakade gott till. Har kvar en halv ”korv” med soppa till nästa torsdag. Förr åt vi alltid ärtsoppa på torsdagarna och avslutade med tunna pannkakor och hallonsylt. Pannkakorna får vänta till en annan dag.

Undrar var Missan är?
Där är hon.
Så här ser det ut där Anni äter.

I kväll får det bli en kanelknäckebröd med ost på till en mugg te. Får se om det finns något bra på TV annars så ligger jag efter med Hemmets Journal. Förstår inte att jag inte hunnit med att läsa färdigt i dem.

På TV:n visas ett bildspel när inga program visas. Detta är en bild från Runes födelsedagskalas på Socialen. Han bjöd på tre rätters och musik. Vi var några damer som överraskade honom med en liten uppvisning. Å, vad roligt vi hade.

Från Runes 70-års kalas på Socialen.

december 3, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply