Torsdagen den 10 December.

Nobeldagen i dag men den blir annorlunda detta året liksom så mycket annat. Mej gör det inte så mycket. Bukar inte titta på Nobelfesten på TV i alla fall. Kanske en liten stund för att se alla kreationerna.

Konstigt nog så kände jag inget i benen efter all motion jag fick igår. Det var nyttigt för mig att röra på mig så mycket. Gick upp vid nio och åt frukost i dag.

Skulle sedan ta fram nycklarna till bankfacket. I morgon vid besöket på banken så ska väl det avslutas för det står i Bertils namn. Jag har också tillgång till det men kommer inte ihåg när vi sist var där. Vet knappt vad vi har i det heller. Tror inte jag ska ha något bankfack framöver. Ska i alla fall tänka över det ett tag. Nycklarna fanns där de skulle. I en tennburk med en massa andra nycklar.

De till bankfacket var märkta med banknamnet men vad i all fridens dar är alla andra nycklar till?

Jag tog mig i kragen och gick en promenad med Anni på Rudabanan. Träffade ett par med hund. Det var en korsning mellan Dansk Svensk Gårdshund och Jack Rassel. Hundarna fattade tycke för varandra. De bodde inte så långt ifrån Rudabanan och brukade gå där ofta. Konstigt att vi aldrig träffat på varandra tidigare..

I dag var det många änder i dammen.

På långt håll.
Här syns de bättre.
Tomten på backen hade fått sällskap med en tomte i trädet.
Tomten i trädet. Älskar att någon sätter ut dessa tomtar.

När jag kom hem var grannen ute i sin trädgård. Jag passade på att be henne kolla belysningen på Colollan. När hon hjälpte mig med detta kom grannarna på andra sidan gatan ut och hjälpte till.

Upptäckte att ett halvljus inte fungerade. Nu fick jag hjälp med att ta bort den trasiga lampan. Sedan åkte han och köpte en ny lampa på Mekonomen och satte dit den.

Är så glad för mina grannar. Har slagit alla tankar på att flytta härifrån ur hågen. Till råga på allt blev jag bjuden på kaffe. Gick husesyn i det helrenoverade huset. Det ser inte alls ut som mitt längre. Det har blivit jättefint. Skulle gärna vilja göra likadant med mitt hus men vill inte lägga så mycket pengar på det.

När jag kom in till mig igen så tittade jag på nätet efter en tid för besiktning till Corollan. Det fanns en tid 40 minuter senare och jag slog till med en gång. Bäst att smida medan järnet är varmt heter det väl.

Besiktningen gick bra men en sidoblickens var ganska vit och den tyckte han jag skulle byta. Men det blev bara en lite plump i protokollet.

Min tur nästa.

Körde sedan till Jysk och köpte ett ljusträd som jag placerade utanför sovrumsfönstret. Blev nöjd med det.

Det speglar sig i fönstret. Svårt att ta kort.
Blev riktigt ljust och fint.

Till mat i dag så värmde jag resten av lasagnen jag åt i förrgår. Ingen höjdare så det ska jag inte köpa igen.

Jag ringde till min käre lillebror och pratade bort en stund. Han var i sin ”fjällstuga” för att åka skidor och byta regn mot snö. Skulle gärna ha åkt med honom men det är alldeles för långt dit. Har aldrig varit i den stugan men någon gång kanske det blir av att åka dit.

Nu så ska jag göra mig en mugg te och äta något gott till. Får se vad jag hittar i köket.

december 10, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply