Fredagen den 11 December.

Ännu en grå och regnig dag. Åkte till banken efter frukosten. Det tog en timma och tjugo minuter och då blev inte allt klart ändå. Ska dit den 23 dec igen. Mycket som ska avslutas och öppnas nytt. Tänk vad enkelt det hade varit om bara jag kunde ha behållt kontona som Bertil och jag hade gemensamt. Men nej så enkelt får det inte vara. Jag måste till och med ha ett nytt kontokort.

Har sagt upp bankfacket och tömt det. Vet inte vad det var i det. Ska kolla upp det en annan dag. Stoppade bara allt i en kasse. Nu känns det som om jag inte orkar ta i tu med det.

Orkade inte ens sätta på kaffe. Satte mig bara i soffan och slötittade lite på TV.

Lite senare när jag landat lite så värmde jag lite ärtsoppa med fläsk. Åt ett par knäckebröd till. Vet att det var torsdag i går men det gick bra i dag ändå.

Kollade i kassen med saker från bankfacket. Där fanns en hårddisk. Undrar vad det är på den. Misstänker att det är alla våra digitalkort och andra kort. Bertil skannade in alla våra digitalkort för några år sedan. Det kan finnas kort från datorn också. Får väl undersöka detta en annan dag. Gamla betyg låg där också. Mina, Bertils och Jonnys. Köpekontrakt på en Bürstner husbil vi köpt för många år sedan och andra papper. Några disketter låg där med. Känns onödigt med ett bankfack till detta.

Det ringde från ett nummer som Truecoller varnade för. Svarade inte men kollade numret på nätet. Handelsbanken med ett Örebronummer. Jag hade blockerat numret men tog bort blockeringen efter att ha lyssnat på telefonsvararen. Nästa gång det ringde så frågade en dam om jag skulle ha ett extra kontokort? Jag berättade som det var att jag var tvungen att ha ett nytt på grund av Bertils bortgång. Då förstod hon och skulle fortsätta med ärendet. Bra att de kollar ordentligt. Lite senare fick jag ett sms att jag var beviljad ett nytt kontokort som kommer på posten. Det hade inte slagit mig att jag inte skulle få ett kontokort beviljat?

Ringde till en väninna och pratade av mig lite. Det har varit mycket nu. Kan ju inte belasta Anni och Missan med allt.

Tänk att det redan är fredag. Dagarna bara försvinner. Ska det gå så här fort så hinner man inte med att leva. I och för sig är det ju bra att tiden går fort fram tills vi alla kan vaccinera oss mot covid. Sedan kan det lugna ner sig så att man hinner med att ta igen vad man har missat den sista tiden.

Försökte sitta vid köksbordet och läsa en Husbilstidning som kommit i brevlådan men det unnade inte Missan mig.

Inte lätt att läsa där inte.

I kväll har jag sett på TV och fortsätter med det. En kaffepaus hanns med. Nu är det slut i Calvados flaskan.

Gott.

Undrar om luciakommiten i Bolnuevo har gjort en digital Luciaframställning i år? Annars så är det på tiden att de spelar in en och sänder på FB.

Nu år jag och reser med tåg. Har varit i Borgholm och är nu utomlands.

december 11, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply