Måndagen den 14 December.

Då börjar en ny vecka igen. Var uppe vid tvåtiden i natt. Värmde en mugg glögg och såg lite på TV. Sedan somnade jag gott igen. Har haft som princip att inte äta något på nätterna när jag inte kan sova, men glögg äter man ju inte.

Vaknade sedan av klockradion som går igång vid halv åtta. Sedan var plötsligt klockan nästan nio. Undrar vart den tiden försvann?

Gjorde mig en god frukost. Missat gick ut och vaktade sorkhålet en stund. Jag klädde på mig och gick en liten tur på Rudabanan. Tomtarna är fortfarande kvar. Roligt att de får vara ifred.

Fick ett meddelande om att de var några som skulle träffas på hundrastplatsen med småhundar vid tvåtiden. På söndagarna är det så många stora hundar som springer runt så det är nästan farligt. De springer hej vilt och de små kan komma till skada. Även vi vuxna som är där får hålla uppsikt så vi inte kommer vägen för dem. I dag var vi tre mattar till var sin hund och det gick lugnt till. Nästan för lugnt. Det var ingen fart alls på jyckarna. Men jag fick i alla fall prata med levande människor en stund. Träffade en Dansk Svensk Gårdshund med husse utanför inhägnaden. Den var bara 4 år och när vi pratat en stund husse och jag så kom vi fram till att våra hundar kom från samma uppfödare. Kul.

Eftersom jag har Corollan på Lidls parkering så passade jag på att handla lite där innan jag åkte iväg. Tog vägen till PostNords terminal för att köpa jukfrimärken. Det tog ca en halv timma att komma fram till disken. Tre personer fick vara inne i lokalen samtidigt, de andra fick vänta utanför. Ångrade att jag åkt dit men när jag var där så väntade jag snällt. Nu har jag postat 9 riktiga julkort.

När vi kom hem Anni och jag så ville Missan ut. Det var nästan mörkt och jag släppte motvilligt ut henne. Hon tog plats vid sorkhålet.

Jag satte på kaffe och värmde en äppelkaka/munk i micron. Det smakade gott. Ropade sedan på Missan men hon var borta. Kanske hade hon tagit ett byte och lekte med det under husbilen. Hon fick vara ute ett tag till.

När jag satt mig tillrätta i soffan lite i fem så ringde Missan på vid köksfönstret. Då ville hon in. Tror att hon roat sig med en mus eller sork i mörkret. Anni kollade upp ordentligt utanför köksdörren när hon gick ut lite senare.

I kväll så stekte jag mig två kryddstarka korvar och stekte en brödskiva till kvällsmat. Gott tyckte jag för jag älskar korv.

Sedan satt jag och nästan somnade i soffan när jag tittade på TV.

december 14, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply