Onsdagen den 16 December.

I morse så var solen framme och det var solsken hela dagen. Jag började med en dusch före frukosten. Konstigt nog känner jag mig inte utsövd när jag har klarat av frukosten.

Tänkte först titta lite på TV men ändrade mig och intog ryggläge på sängen ihop med Anni. Lyssnade på radion. De tjatade hela tiden om att Herkulesplan skulle flyga i klotform längst med kusten. Två minuter i ett skulle de flyga över Oskarshamn. Jag bestämde mig för at ta en promenad och titta på de fyra planen. Gick Rudabanan i solskenet. Träffade flera andra som också promenerade där . En dam hade varit nere vid Ernemar vid inloppet till hamnen och där var det trängsel sa hon. Därför hade hon gått till Rudabanan istället.

Herkulesplanen var punktliga och kom flygande precis över huvudet på mig. De flög mycket lågt och tyst. Det lät som om de flög på tomgång för motorerna hördes knappt. Det gick inte särskilt fort heller men svårt att hinna med att få upp mobilen och ta kort.

Alldeles vindstilla i dag.
Här har de precis passerat mig. Hade jag haft mobilen framme tidigare så kunde jag fått en bild på planens underrede.

Pratade med en dam som också tittat på ”klotet” och vi hade sällskap på hemvägen. Hon bor inte långt ifrån mig men jag har aldrig träffat henne förut. Hon var änka sedan 10 år tillbaka och bodde ensam i sitt hus. Nu funderade hon på att flytta närmare sin dotter som bor i Lund. Men det är svårt att få tag i lägenhet där. En mycket trevlig människa.

När jag kom hem så hängde jag ut några julpyntskulor i trädgården. I Spanien hängde jag kulor i kompostgallren men här blev det i en spaljé och trädgrenar.

Julpynt på håll.
Undrar vad grannarna tycker?
Kulor och ljus i spaljén.
Missan kom och hängde över armen. Tog kort med paddan och Missan kisar mot blixten.

Ringde till ögonmottagningen i Västervik för jag har problem med ett torrt öga. En väldigt trevlig sköterska kom med förslag på att jag skulle prova en annan sorts ögondroppar i ca två veckor och blev det inte bättre så skulle jag höra av mig igen. Tänkte åka till Apoteket och köpa dessa samtidigt som jag skulle köpa mig en kebab som jag plötsligt blev jätte sugen på.

Väntar på brev från Skandia liv men det verkar dröja . Det ska komma ett papper som jag ska fyllas i och skicka tillbaka. Allt för att kunna byta kontot där utbetalningen ska ske till. Har ju en tid på banken den 23:e men undrar om det är klart till dess. Om Skandia liv postar ett brev på fredagen så skulle det väl vara framme efter ett par dagar? Nu är det onsdag och inget brev i dag heller. Snacka om snigelpost.

När nu inte brevet kom i dag så struntar jag i kebaben och Apoteket. Satsar på att åka till stan i morgon i stället. Tog ett par knäckebröd med ost och kaviar på.

Har sett sista avsnittet om vaccinmotståndarna. Fortsatte sedan att se programmet med Lars Lerin. Har aldrig tyckt om honom men vet egentligen inte varför. Måste ändra åsikt till julafton. Det går kanske.

Nu är det Christian Olsson som leder Karlavagnen. Honom gillar jag däremot starkt.

december 16, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply