Söndagen den 20 December.

Fjärde Advent.

Då närmar vi oss jul med stormsteg. Tänk att det redan är fjärde advent. Gick upp vid halv nio. Frukosten smakade som vanligt bra. Sedan torkade jag golven. Golvet innanför köksdörren såg för jä..ig ut. Massor med tassavtryck. Så blir det med den blöta skitiga ”gräsmattan”.

Vilade mig lite innan Jonny kom vid halv tolv. Han hade med sig kakor som jag köpt av barnbarnet som hon sålt för sin skolresa. Undrar om de kan åka på någon sådan nästa år? Jag fick en fin julgrupp också, den får förgylla mitt köksbord.

Jag hade kaffet klart när han kom och vi började med att fika. Sedan tog vi en promenad på Rudabanan. Det har kommit fler tomtar och två lyktor men batteriljus . Undrar vem som ställer ut alla dessa? Är så glad att det får vara i fred.

Tomten har fått en lykta.
Fler tomtar och julklappar samt en lykta. Så roligt att se.

Nu kan jag använda en multimätare. Tack Jonny för den lärdomen. Jag har saknat att kunna mäta om lampor är trasiga. Det var ju bara att be Bertil kolla detta. Nu kan jag mäta själv. Vi kollade upp en golvlampa som inte lyser. Det är två läspunkter på den och en lampa var trasig och då fungerade inte den andra heller. I morgon ska jag köpa en ny lampa och då ska förhoppningsvis golvlampan lysa igen.

Missan är väldigt misstänksam mot främmande. Hon visar sig i regel inte. Men när den främmande människan stannar lite längre så kommer hon fram. I dag så kom hon fram och lät sig mer än gärna klappas av sonen. Anni är som vanligt mer inställsam. Sitter gärna i knät.

Jag bjöd på klyftpotatis med kebabspett. Gott med sås till. Det var en trevlig dag med kärt besök av sonen så här före jul. Nu dröjer det säkert ett tag innan vi kan ses igen.

När jag blev ensam igen så tittade jag på ”Tjuv och polis”. Det var sista avsnittet. Tyckte det var riktigt spännande. Nu får jag hitta något annat att titta på i kväll.

Har druckit kaffe en gång till i dag.

Gott.

I går så vann jag på Lotto. Hela 21 kronor. Min 10 veckorsrad var slut och jag har förlängt 10 veckor tid. Tyvärr så går det back hela tiden. Spelar för 46 kronor i veckan. Någon ska ju vinna och det kan bli jag. Hoppet är det sista som överger människan, sägs det.

Min fina Amaryllis.

december 20, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply