Måndagen den 21 December.

Vintersolståndet, äntligen. Nu vänder det.

Det regnade igår kväll och det såg ut att regna imorse men det kom inget uppifrån. Fukten som fanns, fanns i luften

Frysen bråkade igår, den tjöt och blinkade. Den har varit lustig sedan jag frostade av den. När knappen för snabb frysning har varit intryckt så har den funkat men så fort jag tryckt ut knappen så börjar den varna igen. I går så tryckte jag ut knappen igen och frysen var tyst till strax innan jag skulle lägga mig. Men då började den tjuta. Jag tryckte på larmknappen och snabbknappen, stängde av och satte på. Den slutade tjuta och jag gick och lade mig.

I morse när jag skulle ta ut en havrebulle så var den inte riktigt fryst. Vad trött jag blir på allt strul. Jag åt min frukost och funderade på vad jag skulle göra. I den så har jag bröd och bär mm.

Bestämde mig för att flytta över allt från den bråkiga frysen till den som fungerade. Flyttade även den övre delen som är kyl och stängde av den bråkiga.

Det får rum i en kyl och frys men då är det fullt. Jag brukar göra så när jag frostar av. Nu vet jag inte vad jag ska göra. Klarar jag med bara en kyl och frys? Ja det gör jag nog.

Det är den till höger som är kass.

Har hört att man ska vända upp och ner på en bråkig frys och kyl men fungerar det i de här fallet? Vad jag hatar att vara ensam om problemet. Egentligen skulle jag vilja ha ett gammaldags skafferi. Måste rådgöra med någon men med vem?

Jag åkte in till banken som hjälpte mig med en skanning av pappret jag fått från Skandia liv. De lade på mitt körkort på papperet och skannade och sedan undertecknade jag. Lade brevet på lådan. Nu får vi se hur lång tid det tar innan jag får en engångskod.

Fortsatte till Maxi. Där var det inte överdrivet mycket folk. Stod ett par vakter i ingången? När jag skulle köpa en lampa till min golvlampa så stod det en kille där och valde han också. Han sa att han var elektriker med det fick jag inte säga till någon. Han tyckte det var pinsamt att även han hade problem med valet. Jag fick i alla fall hjälp av honom att hitta rätt.

Köpte kokt julskinka och små delikatesskötbullar bland annat. Vet inte hur mycket julmat jag ska unna mig. Känner inte för att fira jul över huvud taget. Men mat ska jag ju ha.

När jag skulle gå in på Lidl så träffade jag på en f d arbetskamrat till Bertil. Vi har inte träffats sedan Bertil gick bort. Han fick tårar i ögonen och det smittade av sig. Roligt att prata med honom ändå.

I dag blev det ingen promenad. Jag värmde mig raggmunk med fläsk som jag köpt på Maxi. Smakar förstås inte som hemlagat men ganska gott ändå.

I brevlådan låg det TVÅ brev från Skandia Liv. Likadant innehåll som i det jag fick i fredags. I dessa låg det svarskuvert med porto betalt. Vad sysslar de med? Jag hade redan skickat iväg papperet i ett kuvert med frimärke på. Har avbokat besöket på banken som jag hade på onsdag och bokat en ny tid efter helgerna. Vad det ska bli skönt när allt detta är över.

Fortsatte med att städa ur köksskåpen. Det blev en kasse skräp. Över kyl och frysen är det ett skåp med plastburkar. Det ska bli nästa projekt. Där finns dyra bunkar från plastpartyn och de får jag väl spara med alla andra får stryka på foten.

Jag är väl ingen vän av kungahuset precis men jag tycker inte illa om dem heller. Men i kväll ska jag se på programmet om dem till att börja med.

Julgruppen jag fick från sonen i går, får byta ut värmeljuset mot ett som går på batteri.

Inte lätt att ta kort utan att Missan kommer med

.

december 21, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply