Tisdagen den 22 December.

I morse så tänkte jag först inte gå upp alls men Anni ska ju ha sitt piller. Så jag gick upp och fixade frukost åt oss. Missan är väldigt ihärdig i sitt tjat när hennes skål är tom.

När jag var klar med frukosten och hade bäddat så drog jag filten över mig och tänkte gå i ide. Ställa klockan på våren. Tyckte så synd om mig själv.

Men efter en stund så hade jag samlat ihop mig. Försökte byta lampa i min golvlampa men det sket sig. Den nya inköpta lampan passade inte, jag fick inte ner den nya lampan i hålet.

Lampsockeln.
G 9 . Detta är den gamla.
Tatchlampa.

Jag tog Corollan och körde till Oskarshamns enda lampaffär som ligger på västra infarten. En liten bit utanför city. Men där skakade mannen bakom disken på huvudet: sådana har jag inte. Fortsatte till Materialmännen men de hade inte heller. Kvinnan bakom disken var betydligt mer hjälpsam. Om jag inte fick tag i någon lampa så skulle jag komma tillbaka så skulle hon höra med sin leverantör. En affär bredvid Materialmännen fick ett besök också. Killen bakom disken sökte i datorn efter gamla G9 lampor men fick ingen träff.

Gick in i en affär i området som säljer vitvaror och frågade efter priser på kyl/frys. Den billigaste kostade runt 6000 kronor. Då är frågan ska man byta ut den som fortfarande fungera också eller inte? Jag skiter i att köpa ny kyl/frys. Eventuellt så skulle jag kunna sätta dit en garderob och ha som förråd till torrvaror. Det tål att fundera på.

Trött på all skit så åkte jag till guldsmedsaffären och tittade på julklapp till mig. Har varit sugen på ett par nya örhängen i silver ett bra tag. Jag tog ingen nummerlapp för att kunna titta i lugn och ro men blev uppassad ändå. Det var en manlig expedit som var väldigt trevlig och säljvillig. Tittade runt ett tag och bestämde mig sedan för ett par ursnygga örhängen med ett passand hängsmycke till.

Jag skulle velat ta kort på expediten för det var en rolig syn. Han hade en för trång kavaj som korvade sig när den var knäppt med en knapp. Byxorna var diskret rutmönstrade och satt åt på smalbenen och som därmed blev upphaspade. Sedan var han nog inte van vid kassamaskinen. Damerna bakom disken fick hjälpa till. Det blev lite virrigt. Det tyckte han nog själv också för när allt var klart och jag skulle gå med två fint inslagna paket ( det var han som propsade på att det skulle vara två paket ) så sa han; det blev lite Mr Been men det bjuder jag på. Jag behövde lite underhållning i dag. Det finns lite ljusglimtar i livet som tut är.

Åkte sedan direkt hem. Vindrutetorkarna har fått jobba hela tiden. En riktigt grå och trist dag. Med undantag för besöket i guldsmedsaffären.

Tryckte ner lampan med lätt våld som jag blivit rådd till på sista stället. Den gick ner men det lyste inte ändå? Bar upp lampan till skräprummet så jag slapp se den.

Satte på kaffebryggaren och tinade lussekatter. Det är svårt att hitta i frysen nu när det är så packat. Satte mig sedan i soffan med kaffe och dopp. Tänkte hitta en bra film att se på men kunde inte koncentrera mig utan satte på radion i stället.

I går eftermiddag så såg jag på ”En underbar jävla jul”. Har sett den minst två gånger innan med den går att se flera gånger. I dag så var det ingen film på SVT som lockade mig. En lika gammal film som mig/jag, nej tack. Vet inte om det ska vara jag eller mig, ni får välja själva.

Tömde en låda i bokhyllan för att lägga dit lite grejer från ett köksskåp. Vem hittar man väl i lådan?

I stället för en massa kablar.
Bästa platsen.

Griljerade skinkan på två och ett halvt kilo. Den ska väl räcka till mig. Sparade spadet ifall jag får för mig att göra dopp i grytan någon dag. Jag tycker om det men får se hur det blir.

Ser gott ut.
Den smakade gott. Var bra kokt. Bekvämt att köpa färdigkokt.

Nu har jag ännu en kväll att ta mig igenom. Hoppas att jag hittar något bra på TV.

december 22, 2020 · Anitha · 2 Comments
Posted in: Hemma

2 Responses

  1. Nils-Åke Hansson - december 23, 2020

    God Jul Önskar Birgitta & Nils-Åke.

  2. Reidun Utter - december 23, 2020

    God Jul och Gott Nytt år till dej och Anni och vackra Missan!

Leave a Reply