Juldagen 2020.

Tomten jobbar över.

Gårdagen förflöt förvånansvärt bra. Hade sörjt för julen men den ska jag nog klara av. Förra julen var ganska jobbig också men då hade jag ett stort hopp om att Bertil skulle bli bättre eller helt bra. Nu blev det inte så men han slapp lida mer.

Det blev sent i går och jag sov gott i natt också. Blev en sen frukost i dag också. Solen var framme och jag passade på att gå en promenad när frukosten var avklarad. Tittade till tomtarna. Tomten gjord av granris och tomteluva som hade tagit stryk av regnet häromdagen hade någon fixat till. Lyktan lyste fortfarande. Bra att någon ser till tomtarna.

I dag mötte jag flera personer men ingen hund. Såg lite på TV när jag kom hem. Sedan lade jag mig på sängen under filten ihop med Anni. Missan syntes inte till. Hon låg nog på andra våningen. I dag har hon inte velat gå ut. Annars kan hon ställa sig framför köksdörren och jama högt för att bli utsläppt.

Det blev ett par timmars sömn på eftermiddagen. Skönt. Grannen med två hundar hörde av sig och undrade om jag ville ta en promenad runt där vi bor vid sex för att se på alla upplysta trädgårdar. Det tackade jag ja till.

Gjorde mig en jultallrik i dag också. Saknar sill. Trodde jag hade det i kylskåpet men hittar ingen där.

När jag gjorde Anni och mig redo för kvällspromenaden så hade det snöat lite. Det var inte mycket men ett tunt lager på asfalten. Vi gick runt på gatorna i ca en timma. Det lyste fint i trädgårdarna. Trivs bra ihop med grannen. Vi kan prata om allt. Hon har förlorat sina föräldrar med fyra månaders mellanrum i år så vi har en del gemensamt. Är så glad för vår vänskap.

När jag kom hem så smakade det gott med kaffe. Kostade på mig en liten likör till kaffet.

Det var flera bra program på SVT i kväll. Nu är klockan elva och sängen kallar.

december 25, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply