Onsdagen den 30 December.

Nu är det nära till att detta eländiga år är slut. Hoppas nästa år blir bättre. Mycket sämre kan det väl inte bli?

Var uppe en liten stund i natt och somnade sedan om med Anni på armen. Vaknade när klockan var lite över nio. Duschade före frukosten. När jag ätit klart så bytte jag de begagnade sängkläderna mot nya och rena.

Fullt med leoparder på promenad.

Satte mig i ullstolen och läste lite i Hemmets Journal som kom i går. Har inte hunnit med att läsa färdigt i flera gamla. Vet inte vart tiden tar vägen?

Solen har varit framme i dag och jag kunde inte neka Anni en promenad. Mötte en tjej med en amstaffvalp. Den var söt och busig. Det har försvunnit två tomtar och en lykta i tomtebyn. Hoppas de har gått hem till där de kom ifrån.

Solbevis.

När jag gick åt andra hållet så stod det ett gäng och spelade bingo vid bordet. De var ca 10-15 personer. Kul att se.

När vi kom hem så åkte jag iväg med Corollan till Rusta. Dags att byta ut adventsljusen till värmeljus i staken. Billigare att köpa nya ljus emot att köpa batterier. Vi fick en fiffig ljusstake i julklapp för många är sedan. På ena sidan ska man ha kronljus och vänder man den uppångar så passar värmeljus.

Kände att jag var vrålhungrig när jag kom hem. Värmde kycklinggryta och kokte en potatis. Smakade gott. Anni har ett konstigt sätt att behandla maten.

Undrar vad det är för fel på vissa bitar?

Sedan så bytte jag ut ljusen i staken. Även julgruppen på köksbordet fick ett kattvänligt ljus.

Första försöket att ta kort misslyckades. En burrig svans i vägen.
Kattmarodören i farten. Rosetten löstes upp.
Bra med batteriljus.
Har funderat på att sätta belysning vid trappan men inte kommit på något bra sätt. Hittade billiga lanternor på Rusta.
De lyser 6 timmar och är släckta i 18 timmar smidigt. Batteriladdaren får jobba i dessa tider.

Läste lite till i HJ innan det var dags att sätta på TV:n. I kväll så åt jag några Gammelfarfars segelknäcke med ost på till ett glas vin. Bra köp från barnbarnet. Hon sålde för att samla in pengar till en klassresa.

Ljusstaken i bakgrunden.
Det var två stänglar när jag köpte den. När jag sedan klippte bort den vissna blomman så trodde jag att den andra knoppen var vissen men den överraskade.

I kväll ska det bli skönt att gå till sängs på rena lakan. Inte ett hundhår när jag lägger mig. Men är rädd för att det inte varar så länge.

Konstigt nog har jag inte hört något fyrverkeri eller smäll i dag. Men i morgon så blir det nog inte så tyst.

december 30, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply