Nyårsdagen 2021.

Nyårsblomma.

Missan tyckte inte om smällandet i går. Vid första smällen, tidigt på kvällen så försvann hon under soffan. Lite senare så kom hon upp i mitt knä när det smällde på håll. Jag försökte att inte klappa henne mer än vanligt. Svårt att veta hur man ska göra utan att förstärka oron. När de sköt raketer vid tolvsnåret så försvann hon snabbt under soffan igen.

Under bordet. Blixten bländar.

Anni brydde sig inte om de tidiga smällarna. Jag gav henne en tuggring med kyckling runt. Den var hon helt upptagen med från nio till strax före tolv. Då började det smällas omkring oss. Såg inga grannar som smällde ute på vår gata med på grangatan fyrade de av en hel del. Tror att en granne något hus bort smällde i trädgården. Det lät så i alla fall. Då glömde Anni sin tuggring och kom upp i mitt knä samtidigt som hon stirrade mot ytterdörren. Jag gjorde inget för att trösta henne utan var bara som vanligt. När jag senare gick omkring och gjorde mig i ordning för sängen så följde hon mig i hasorna hela tiden. När vi lagt oss så hade smällandet upphört och Missan kommit fram ifrån soffan.

Det var slutet på ett fruktansvärt år. Ett sådant år vill jag aldrig uppleva igen.

Nu så kan 2021 bara bli bättre. Men det dröjer nog tills jag kan få ordning på mitt liv igen. Dagen kunde ju ha börjat med sol men det regnade.

Dagen har flutit på. Det blev ingen promenad i regnet. Hörde på Broström på radion igen. Men jag somnade ifrån den. Får lyssna på SRPlay senare.

Löste lite korsord i gamla HJ. Grannen ringde på och gav mig ett par bitar marängtårta. Snällt! Tackar.

Åt kall fjällrödingfilé och kokt potatis med romsås. Lika gott idag som igår. Tittade på en dokumentär om Lasse Berghagen. Bra dokumentär.

Fina Lasse!

Jag har gjort lite nytta i dag också. Har rensat ut en massa plastburkar. Sparade bara ” riktiga” plastburkar.

Anni har ätit upp resten av tuggringen. Missan höll sig lugn i dag. Får väl se hur det blir när vi, Anni och jag, lägger oss.

Detta ska jag kalasa på medan jag åker tåg. Hoppar över kaffet i kväll.

januari 1, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply