Måndagen den 4 Januari.

Kunde inte somna i går heller. gick upp och såg på TV en stund och somnade sedan. Konstigt. När jag lägger mig är jag trött och sömnig men efter att ha eget ett tag så försvinner sömnigheten.

Klockan var över nio när jag vaknade i morse. Hade ingen lust att gå upp men gjorde det ändå. När jag tittade ut så var det vitt på marken.

Anni gick ut och gjorde sina behov och kom sen in igen. Missan ville också ut men satt bara intill huset i ett par minuter innan hon ville in.

Uj, uj, uj.

Efter frukosten så tog jag på mig mina vinterkängor som jag köpte förra vinern, men aldrig använde då. Anni fick en tröja på sig och sedan tog vi en promenad på Rudabanan. Där var många fotspår, mest av skor men även några tassar. Mötte några som var ute på promenad.

Hittade ett par bitar med fläskpannkaka i frysen som jag värmde. Smakade gott med lingon till. Mjölken som fanns i kylen var på gränsen att kunna drickas. Drack upp hälften i glaset och hällde ut resten.

Satt och såg på TV när det ringde på dörren. Blir förvånad varje gång det ringer på. Det var grannen som bor i det helrenoverade huset tvärs över gatan som ville bjuda på kaffe. Hennes faster skulle komma också. Jag blir så glad att hon bjuder in mig. Vi satt och hade en trevlig stund och pratade om allt möjligt. Det blir mycket prat om hennes bortgångna mamma och pappa samt om Bertil. Vi saknar våra bortgångna kära. Känns bra att vi kan prata om dem. Både det sorgliga och det glada.

Anni och Missan blev glada när jag kom in till dem. Kan inte låta bli att bli lite sugen på att göra om mitt hus såsom grannen gjort. Om jag hade varit tjugo år yngre så kanske men inte som det är nu. Får väl piffa upp huset på annat sätt.

Det blev en köttbulle macka med rödbetssallad på, och en kopp te lite senare.

Har tagit fram piasavakvasten till att borsta av ”bron”. Borstade även av Corollan men med en mindre borste. Vet ju inte om det fryser på eller om det kommer mer snö under natten. Hade ingen anledning att köra bil i dag. De varnade för halka på radion. Behöver egentligen inte köra bil i morgon heller. Frysen är full av mat.

januari 4, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply