Fredagen den 8 Januari.

I natt var jag bara uppe och släppte ut Anni en stund. Lade mig med en gång igen för jag skulle ju upp ”tidigt”. Vaknade av klockradion halv åtta. Tänkte ligga till åtta men måste ha slumrat till för plötsligt var klockan tjugo över åtta. Fick bråttom upp och åt frukost.

Det blev lite jäktigt på slutet. Kom iväg kvart i tio och jag skulle vara på banken klockan tio. Fick ändå sitta i bilen och vänta på att de skulle öppna. Dörren in till banken var låst och bara de som hade bokat tid fick komma in. Cornelia kom och öppnade åt mig.

Nu så skulle de gamla kontona avslutas men det gick inte för Skandia liv där jag får pengar ifrån är jobbiga. Jag hade fått en kod i ett rekommenderat brev som jag skulle använda när jag ringt till dem. Det var 30 före i kön och skulle ta ca 60 minuter. Under tiden jag satt i kö så gjorde vi i ordning så mycket som gick. Efter en och en halv timma så blev det min tur att tala med Skandia liv. Nu så ska pengarna komma in på mitt nya lönekonto. Cornelia avslutar två konton när allt fungerar på mina nya konton och meddelar mig. Sen så är allt detta på banken klart.

Innan jag åkte hem så gick jag till bankomaten och bytte till min gamla kod på kortet.

När jag kom hem efter 1 1/2 timma så var jag kaffesugen. Mikrade ett par bullar och fikade. Ringde sedan till Canal Digital och talade om att jag inte kom in på ”min sida” hos dem. De hade Bertils mailadress och nu bytte de till min mailadress. Räkningen kommer med posten och jag kan ändra till e-faktura sedan på internetbanken. Killen jag pratade med försökte sälja en ny box för den jag har är gammal. Men jag vill inte betala över tusen kronor för en ny så länge den jag har fungerar. Vem vet, de kanske kommer med ett bra erbjudande längre fram.

När jag senare var inne på ”min sida” så stod det Bertils personnummer där. Så jag ringde upp igen. Nu är det rätt.

Jag har C More också men där kunde jag ändra kontokortsnummer själv. Nu är det bara på paddans Apple-ID som jag ska ändra kortnummer. Har försökt i dag men när jag ska kopplas till banken för godkännande så snurrar hjulet. Får försöka i morgon. Jag betalar 9:- /mån för mer minne i molnet och det skulle dras i dag men då hade jag spärrat mitt gamla kort och aktiverat det nya kortet.

Ringde till min väninna i Piteå och pratade med FaceTime. Hon har haft covid-19 och var fortfarande mycket trött. Skönt i alla fall att hon var på bättringsvägen. Ska bli skönt när vaccinationen kommer igång och vi så småningom kan börja leva igen.

Åkte in till stan igen och bytte batteri i min ”guldklocka” hos guldsmeden. Betalade med nya kortet och allt fungerade. Fantastiskt.

Fortsatte sedan till Maxi. Letade efter en led lampa motsvarande 15W men E27 sockel. Tror jag hittade en men tyckte den var dyr. Så när jag köpt lite att äta till i kväll så körde jag till Rusta men där fanns ingen sådan lampa med E27 sockel. Att det ska vara så besvärligt.

Det hade hunnit bli mörkt när jag kom hem och jag var hungrig. Så jag dukade fram grillade revben och potatissallad. Gott med öl till.

Nu är det kväller och jag tror jag ska åka i restaurangvagnen på tåget som avgår 20.00. De serverar semlor där. I alla fall den jag köpte på Maxi. Det kanske även blir kaffe.

Semla till mig och tuggpinnar till Anni och Missan.

Nu så åker vi!

januari 8, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply