Söndagen den 10 Januari.

Anni väckte mig några gånger i natt och det tog en stund att somna om varje gång. Så när det var dags för att gå upp så var jag göörtrött. Men halv nio så tog jag mig ur sängen i alla fall.

Det hade inte kommit någon mer snö, tack och lov. Efter frukosten så löste jag korsord. Har inte hunnit med alla korsord i de senaste numren av HJ.

Kom på att jag skulle iväg till rastgården i stadsparken på eftermiddagen och tittade ut på Corollan. Det hade varit kallt i natt och det var frost på rutorna. Jag gick ut för att skrapa rutorna. Då slank Anni med bakom ryggen på mig. Jag lät henne vara med medan jag gjorde rutorna fria från is. Hon stod och huttrade. Så kan det bli när man smiter ut.

Jag åkte iväg en halvtimma innan vi skulle vara i parken för att Corollan skulle bli varm och isen smälta på huv och tak. Tog en omväg och vi var framme vid rastgården ett par minuter i två. Vi var inte så många där i dag. Kan bero på väderleken. Kallt och grått.

Det är lite taskigt underlag i rastgården. Först är det grus. Längre in har det varit lite gräs men där är det nu bara lervälling. När vi klagat så kom de med en skopa sand som hussar/mattar fick skrapa ut men vad förslår en skopa sand? Inte mycket. Kommunen är väldigt snål, nu har vi gjort en rastgård, då får ni sköta underhållet, är deras paroll. Jag får väl vänta med att gå dit tills våren kommit och det har torkat ut lite på marken.

En lycklig vattenälskande hund.

När vi kom hem, Anni och jag så blev det kaffe och lussekatter för mig och Anni fick ett märgben utav älg som jag köpt på Maxi.

I Spanien är det busväder nu. Det har snöat väldigt mycket och blåst en del. Snöiga bilder från Madrid Men där vi brukade vara i Bolnuevo vid kusten har det inte kommit någon snö. Men de har ingen värme. Inga minusgrader men inte långt därifrån. Har lånat ett par bilder från FB.

Madrid.
Madrid.
Madrid.

Anni har mått lite dåligt, tror det beror på märgbenet. För mycket märg i den lilla magen. Hon ville inte fördiska i dag. Jag lagade riktig mat till mig. Fläsfilé och kokt potatis. Gräddsås med lök i. Gott. Glömde lingonen. Kom på det nu när jag skriver.

Nu har hon lugnat ner sig lite.

I kväll blir det C More. Är fortfarande proppmätt. Jag har lite saft i glaset, det får räcka.

januari 10, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply