Torsdagen den 14 Januari.

Vaknade till en ny vinterdag. Det hade kommit ytterst lite snö i natt. När jag tittade ut lite i nio så var gatan alldeles orörd. Inte ett hjulspår. Jag började med en dusch. Mitt hårschampo var slut men det finns flera flaskor med ”Två i en” schampo som jag köpt till Bertil. Jag får väl använda dem, det är flera, till de tar slut.

Anni och Missan gick ut genom köksdörren men kom in ganska fort igen. Frukosten smakade bra. Sedan ringde jag till min väninna som jag skulle besökt på förmiddagen och sa, att i dag kommer jag inte. Får skjuta på det besöket till nästa vecka. Corollan är alldeles isig och det är säkert halt ute. Jag vill inte bli stående i något ”uppförslut” någonstans.

Vi pratade en bra stund. Sedan såg jag lite på en serie jag börjat med. ”I mördarens spår 1973”. Har sett två avsnitt nu.

Ringde sedan till en annan väninna. Vi hörs inte så ofta. Hon har en man som kämpar mot cancer. Han har precis avslutat en kur med cellgift för tredje gången. De bodde på gatan ovanför oss tidigare men bor nu i lägenhet inne i stan. Vi pratade i ca en halv timma. Tänker ofta på dem.

När jag sedan tittade ut så var det skottat utanför dörren och mot gatan. Alltså, jag har världens bästa granne. Här blir jag kvar länge än.

Det blev falukorv över i går så i dag kokte jag lite pasta som jag åt till korven. Stoppade i korven i pastavattnet den sista tiden så den blev kokt. Lite söt/sur sås på flaska smakade gott till. Vatten i glaset.

I dag så blev det en lite tupplur på sängen ihop med Anni. Det var skönt. Det har yrt snö lite under dagen men det har inte blivit mer på marken. Missat vill gärna ut men det blir inga långa tider innan hon ringer på igen. Anni gör vad hon ska sedan står hon och stampar utanför dörren och vill in.

Som vanligt avslutade jag kvällen framför TV:n.

januari 14, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply