Fredagen den 15 Januari.

Det har varit 10 minusgrader i natt. Det blev lite varmare framåt dagen ca 6-7 minus ”bara”.

Låg till halv tio. Varför gå upp alls? Men Missan hade tomt i sin matskålen och Anni ville ut. Så det var bara att gå upp. Vågade nästan inte titta ut. För jag hade hört plogbilen tidigare, trodde jag. Men det hade varit sopbilen. Den har kommit senare på dagen men nu så hade den tydlig ändrat på rutinerna och bytt tillbaka tiderna hur det var tidigare..

Ingen mer snö hade kommit under natten. Bra! Det lilla som finns räcker riktigt bra. Det finns en lite skidbacke här i Oskarshamn med lift och nu så har de startat snökanonen. Men de vet inte om de får öppna för allmänheten än.

Jag tog mig ut till gatan och hämtade soptunnan som jag ställt ut i går kväll och det var snorhalt. Så jag ska ingenstans i dag. Corollan är alldeles insnöad med is. Jag har vad jag behöver i matväg för flera dagar.

När jag ätit frukost så satte jag igång med att motionera snabeldraken. Sedan svabbade jag golven också. Vet inte var jag fick den energin ifrån. Ska ta fram lillen och suga de mattor som inte ligger still när den stora suger. Men det kommer en dag i morgon också.

Missan vill ut stup i kvarten men sedan så ska hon in igen. När hon sitter inne så är det fullt av fåglar vid fågelmataren och då vill hon ut. Men när hon kommer ut så finns det inga fåglar kvar och det förstår hon inte.

Vart tog alla fåglar vägen?

Jag har fikat med lussekatter. Har sedan latat mig resten av dagen. Till kvällen så åt jag varma mackor med skinka, ananas och ost på. Drack upp resten av vinet i flaskan jag öppnade förra helgen.

Nu så är det fredagskväll och då tar jag en tur med tåget som vanligt. Har öppnat en burk med skumma tomtar. De fåt göra mig sällskap i kväll.

januari 15, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply