Lördagen den 16 Januari.

Ännu en kall natt med 10 minus. Vaknade lite i sju och satte på radion. Lyssnade sedan på ”Ring så spelar vi” medan jag slumrade lite. Skönt att ligga så länge man vill. Det är inte riktigt sant för djuren bestämmer en del.

Jag hann äta frukost innan Melodikrysset började. Satte mig i soffan och löste det. Det var enkelt i dag med hjälp av appen Schazam. Lite fusk, jag vet men.

Det är mycket småfåglar vid min servering nu. De ser tjocka ut men misstänker att de burrar upp sig på grund av kylan. Saknar domherrarna. Det två automaterna som det är blandfrön i, kladdar ihop sig så jag tog in dem. Tömde dem och diskade ur dem. När de torkat fyllde jag på en annan sorts frö samt stoppade i två talgbollar i den automaten. Anni och Missan var med ute. Men följde gärna med in när jag gick in. Det var bara två och en halv grad kallt.

Pratade med svärdottern i mobilen en stund och sedan ringde en väninna från västkusten och vi pratade en lång stund. Vi har en del gemensamt. Gav henne ett gott råd angående att blanda färgade plagg i tvättmaskinen. Lägg i en liten lapp som suger upp färg och blanda som du vill.

Det funkar faktiskt.
Bakside text.

Nu är lussekatterna slut och jag micrade saffransbullar till kaffet i dag. Hade egentligen tänkt laga mat till kvällen men ångrade mig. Det blev äggmackor med kaviar på till en mugg te. Har svårt att glömma de skumma tomtarna som finns i burken som står i tvättstugan. Tar gärna en sväng förbi där emellanåt.

I kväll ska jag på slottsbesök. Det ska bli kul.

januari 16, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply